Een huis zonder rommel: 5 handige tips

Geplaatst door

Een huis zonder rommel, wie droomt er niet van? Tegenwoordig hebben veel mensen het moeilijk om hun huis op orde te houden. Een druk leven, veel moeten, werk en kinderen zorgen niet alleen voor rommel in je hoofd, maar ook voor rommel in je huis. Wanneer je door al die rommel je meubels niet meer kunt zien, is het tijd om er iets aan te doen. Heb jij ook veel rommel in huis? Deze vijf handige tips helpen je om de rommel vaarwel te zeggen. Hier gaan we!

huis zonder rommel

1. Huis zonder rommel: ruim iedere dag een kwartier op

Heb je een druk leven of kan je het maar moeilijk opbrengen om alle rommel in één keer op te ruimen? Spreek dan met jezelf af dat je iedere dag een kwartiertje opruimt. In dat kwartier kan je bijvoorbeeld een lade of plank van een kast opruimen. Haal deze helemaal leeg en ruim op. Begin met de plekken waaraan je je het meest ergert, dan ben je daar ook het snelst vanaf. Zodra deze plekken zijn opgeruimd, ben je waarschijnlijk een stuk gemotiveerder om te blijven opruimen.

rommelig huis

2. Ruim op met 3 dozen

Ga je opruimen? Neem drie grote dozen en sorteer de rommel over deze drie dozen. Hieronder een overzichtje!

Doos 1: weggooien 

In deze doos doe je spullen die over datum zijn of kapot zijn. De inhoud van deze doos breng je vervolgens naar het containerpark.

Doos 2: bewaren 

In de tweede doos doe je de spullen die je regelmatig gebruikt. Zet de spullen uit deze doos terug op de oorspronkelijke plek of geef ze een andere vaste plaats. 

Doos 3: weggeven of verkopen

In deze doos plaats je alle waardevolle spullen die je zelf niet meer gebruikt of nodig hebt. Maak foto’s van deze spullen en zet ze op 2dehands. Je kunt de spullen natuurlijk ook naar de kringloopwinkel brengen. Of vraag rond aan familie of vrienden wie je er een plezier mee kunt doen. Zo krijgen je spullen een tweede leven én heb jij een huis zonder rommel!

dozen

3. Geef alles een vaste plek

Je kunt heel wat rommel in huis voorkomen door alles een vaste plek te geven. Alleen op die manier is het mogelijk om een lange tijd van een opgeruimd huis te genieten. Lees je bijvoorbeeld graag tijdschriften? Misschien leg je deze in je tv-meubel omdat je ze graag in de zetel leest. Maar misschien bewaar je ook tijdschriften op een andere plek in de woonkamer. Om een rommelig huis te voorkomen is het beter dat je één vaste plek kiest waar je alle tijdschriften bewaart, bijvoorbeeld in een mooie magazinehouder.

Dit geldt overigens ook voor alle andere spullen in huis. De afstandsbediening leg je in je tv-meubel, de aansteker bij je geurkaarsen, vuile kleding in de wasmand, rondslingerende schoenen in de schoenenkast en ga zo maar door!

tijdschriften

4. Hou je huishouden bij

Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer zo goed mogelijk je huishouden bij te houden. Ruim de was op zodra deze droog is, doe iedere dag de afwas en berg spullen na gebruik meteen weer op. Betrek er ook gerust je huisgenoten bij. Als ze oud genoeg zijn, maak ze dan verantwoordelijkheid voor hun eigen rommel in huis.

5. Werk items weg

Wil je graag een huis zonder rommel? Denk dan ook aan alle kabels en opladers die overal rondslingeren. Niets ziet er zo rommelig uit als een hoop kabels die in het zicht liggen. Neem je batterijladers er nog eens bij en je wordt helemaal gek! Met een kabelbox kan je heel wat rommel in huis voorkomen. In zo’n box kan je namelijk makkelijk alle kabels en stekkerdozen opbergen. Heb je overal laders in huis liggen? Door te kiezen voor één centraal laadpunt kan je heel wat rommel in huis voorkomen. Draadloos opladen is natuurlijk ook mogelijk!

Stoor je je aan het ongezellige, zwarte televisiescherm in je woonkamer? Of woon je in een klein appartement of huis? Dan is een TV lift meubel dé oplossing! Een TV lift meubel zorgt ervoor dat je jouw favoriete series en films kunt kijken wanneer je maar wil. En met slechts één klik op de knop kan je het zwarte scherm weer laten verdwijnen in de tv kast met lift. Ontzettend handig, toch? 

kabels weg werken

Zo, dit zijn vijf tips voor een huis zonder rommel! Als laatste wil ik nog meegeven dat je geen slaaf hoeft te worden van je huis en van je spullen. Je woning hoeft echt niet een plaatje uit een woontijdschrift te zijn. In een huis wordt nog altijd geleefd en dat mag uiteraard gezien worden. Een té clean huis ziet er alleen maar kil en ongezellig uit. Het is dus een kwestie van de balans vinden tussen rommel en gezelligheid!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

10 keukenspullen die je vandaag nog kunt weggooien   

Badkamerkast opruimen: deze producten kan je meteen weggooien         

6 Tips om je administratie thuis op orde te krijgen (en te houden)    

Eén reactie

  1. Met een zoontje van 4 en een vriend die graag vanalles laat rondslingeren is het soms wel moeilijk om een huis zonder rommel te hebben

Reacties zijn gesloten.