Woontrends 2021: deze interieurtrends 2021 mag je niet missen

Geplaatst door

Woontrends 2021 – Ben je een beetje uitgekeken op je interieur na de lockdown periodes en kan jouw woning wel een make-over gebruiken? Nu 2021 voor de deur staat, betekent dat ook dat er een nieuw jaar met veel gezellige woontrends aankomt. Deze interieurtrends 2021 mag je zeker niet missen, kijk mee!

woontrends 2021

1. Woontrends 2021: duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de wereld, en ook interieurmerken zetten meer dan ooit in op duurzaamheid. Wij als consumenten kiezen ook steeds vaker voor meubels en woonaccessoires die vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen zoals bamboe, riet, biologisch katoen of bioplastic. Dit is niet alleen goed voor het milieu, ook ons huis wordt er mooier van. Een topcombinatie als je ’t mij vraagt!

2. Interieurtrends 2021: de natuur in huis

Door natuurlijke materialen te gebruiken, ben je alvast helemaal mee met de nieuwste woontrends 2021. Echter kan je hier nog verder op inspelen door ook natuurlijke elementen in huis te halen. In 2021 is de natuur niet weg te slaan uit ons interieur. Je kunt dan ook niet genoeg kamerplanten in huis hebben. Wanneer je deze groene kamerplanten combineert met duurzame woonaccessoires uit bamboe, riet of hout, tover je je interieur om tot een echte urban jungle!

3. Interieur trends 2021: lichte houtsoorten

Als we naar de interieurtrends 2021 kijken, dan mag hout in je interieur zeker niet ontbreken. Het voordeel van hout is dat het in vrijwel iedere woonstijl past. Licht hout staat mooi in een Scandinavisch interieur, maar past ook goed in een industrieel interieur als je er wat stoerdere elementen aan toevoegt. We zien deze trend niet alleen terug in meubels, maar ook op de muur, de vloer en het plafond.

4. Ronde vormen

Scherpe hoeken en strakke lijnen laten we samen met 2020 achter ons. In 2021 gaan we voor ronde vormen in het interieur! Mooie voorbeelden hiervan zijn een ovale eettafel, ronde stoelen of een rond bijzettafeltje. Ronde vormen maken je interieur persoonlijker én ze creëren een speelse look. Iets om naar uit te kijken!

Lees ook: Kleurencombinaties interieur: welke kleuren passen bij elkaar?

interieurtrends 2021

5. Kleurtrend 2021 interieur: grijs

Grijs is nooit helemaal weggeweest, maar vanaf nu is het een kleurtrend 2021 interieur. Vooral grijze muren worden volgend jaar enorm trendy. Dat is leuk, want een grijs kleurtje op de muur geeft de ruimte een luxueuze uitstraling en zorgt ervoor dat kamerplanten en houten meubels beter tot hun recht komen. Grijze muren zijn trouwens ook perfect te combineren met andere natuurlijke, warme kleuren.

6. Trendkleuren 2021 wonen: donkerblauw

Hou jij van een donkerblauw interieur? Dan heb ik goed nieuws voor jou: donkerblauw behoort tot de trendkleuren 2021 interieur! En dan heb ik het niet alleen over de muren, maar ook over de meubels en accessoires. Door bijvoorbeeld voor donkerblauwe meubels te kiezen, krijgt je interieur meer karakter dan wanneer je zwart meubels plaatst. Het ziet er ook gewoon origineler uit.

Net als de trendkleur grijs is ook donkerblauw heel goed te combineren met andere kleuren. Zo is donkerblauw en okergeel een prachtige combinatie, maar ook donkerblauwe en oudroze passen ontzettend mooi samen. Of wat dacht je van donkerblauw en goud? 

7. Gekleurd glas

Deze interieur trend van 2021 is misschien klein van formaat, maar het effect is groot. Geef je interieur meer kleur door vazen en kandelaars in gerecycled glas aan je interieur toe te voegen. Deze kleurrijke woonaccessoires zullen ongetwijfeld de show stelen in 2021!

kleur trends interieur 2021

Zo, dit zijn de belangrijkste woontrends 2021. Wil je graag interieur shoppen? Neem dan eens een kijkje bij Decorette.nl. Hier vind je alles om van je huis een plek te maken waar je helemaal kan ontspannen. Je vindt er mooie meubels en woonaccessoires, maar ook vloeren, vloerkleden, raamdecoratie, behang, verf en verlichting. En dat allemaal volgens de nieuwste interieurtrends!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx