Hout in je interieur verwerken: 5 mooie manieren

Geplaatst door

Hout in je interieur: het is warm, gezellig én duurzaam. Houten meubels en accessoires geven je woning een authentieke look. Maar hoe doe je dat, hout in je interieur verwerken? Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Van een houten vloer tot een stapel brandhout in de hoek van de woonkamer. Ik geef je graag inspiratie voor een interieur met hout!

hout in je interieur

1. Hout in je interieur verwerken: een houten vloer

Als eerste kan je kiezen voor een houten vloer in huis. Vooral in de woonkamer zorgt dit voor een gezellige en warme sfeer, maar je kunt het ook prima doortrekken naar andere ruimtes. Vaak wordt er voor een massief houten vloer gekozen omdat deze vloer een mooie, rustieke uitstraling heeft. Dit komt door de scheuren die in het hout zitten.

Een nadeel van een massief houten vloer is dat ze gevoeliger is voor temperatuur en vocht dan bijvoorbeeld lamelparket. Ook kan massief hout meer kraken wanneer je erover heen loopt, wat je met lamelparket minder hebt. Tegenwoordig zijn er tal van houten vloeren om uit te kiezen, het is aan jou om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

houten vloer

2. Interieur met hout: houten meubels

Een tweede manier om hout in je interieur te verwerken is met houten meubels. Denk aan deze eiken organische eettafel, een houten dressoir, houten salontafel of houten tv-meubel. Om een rommelige look te vermijden is het belangrijk dat je niet teveel verschillende soorten hout met elkaar combineert. Maar wat wél heel mooi is: een houten eettafel combineren met verschillende houten eetkamerstoelen in een iets lichtere of donkerdere soort hout. Dit geeft de eetplaats meteen een warme, gezellige uitstraling!

houten meubels

3. Houten accessoires

Houten accessoires zijn ideaal als je hout op een subtiele manier wilt verwerken in je interieur. Een spiegel met een dikke houten frame ziet er ontzettend mooi uit. Op de tafel en/of vensterbank kan je een houten dienblad en houten kandelaars plaatsen. Wat op dit moment ook erg hip is: boomstamtafeltjes naast de zetel en een stapel brandhout in de hoek van de woonkamer. Voor dat laatste hoef je niet per se een open haard te hebben. Bij Brandhout Gigant kan je perfect een (halve) pallet brandhout bestellen ter decoratie in je woning. Het gaat immers om de warme, knusse sfeer dat hout met zich meebrengt!

interieur met hout

4. Een houten ladder

Als ik aan houten accessoires denk, dan is een houten ladder een mooie toevoeging aan het interieur. De ladder is een object dat steeds meer dient als decoratie in huis. Op zich is een ladder al mooi en origineel, maar je kunt er nog meer mee doen. In de woonkamer kan je er bijvoorbeeld tijdschriften aan hangen of lichtslingers op hangen. Als de ladder planken heeft, kan je er mooie plantjes en/of kaarsen op zetten. Ook in de badkamer is een ladder heel leuk en handig, want je kunt er makkelijk je handdoeken op kwijt. Wil je de babykamer of kinderkamer opfleuren? Ook dan is een ladder een leuke toevoeging waar je decoratie en andere spulletjes op kunt zetten.

houten ladder

5. Een houten muur

Krijg je niet genoeg van hout in je interieur? Dan is een muur van hout misschien iets voor jou! In de woonkamer kan je bijvoorbeeld één muur met hout bekleden, zo krijgt de ruimte een gezellige uitstraling. Bovendien maak je van die muur dan een echte blikvanger! Je hoeft heus geen houten muur te bouwen. Er zijn genoeg andere manieren waarmee je makkelijk een houten muur kunt creëren, bijvoorbeeld wandpanelen of plakhout. Behang met houtlook is ook ontzettend hip. Zet één van deze mooie tafels voor de muur en het plaatje is compleet! 

houten muur

Zo, dit zijn vijf mooie manieren om hout in je interieur te verwerken. Ga je voor een houten vloer of een houten muur? Of wil je het graag subtieler aanpakken met een houten meubel of houten ladder? De keuze is helemaal aan jou. Eén ding is zeker: een interieur met hout zorgt voor een knus en warm gevoel in huis en dat het hele jaar door!

TIP: Meer wooninspiratie kan je vinden bij Meubols.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Scandinavisch interieur woonkamer: tips en inspiratie