Hoe kies je een vloer voor de kinderkamer?

Geplaatst door

De vloer is een belangrijk onderdeel van het interieur, zo ook in de kinderkamer. De vloer moet er mooi uitzien, veilig zijn en liefst ook makkelijk schoon te maken zijn. Tegenwoordig zijn er tal van vloeren om uit te kiezen. De kans is dan ook groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kies je een vloer voor de kinderkamer? Ik help je graag een handje op weg met onderstaande tips!

vloer kinderkamer

1. Vloer voor de kinderkamer: een zachte of harde vloer

Bij een vloer voor in de kinderkamer moet je rekening houden met verschillende dingen. Als eerste is de veiligheid heel belangrijk. Bepaal of je een zachte of harde vloer gaat plaatsen. Een zachte vloer is natuurlijk heel comfortabel voor kinderen. Ze kunnen er leuk op spelen en ze zullen zich er niet zo snel pijn op doen. Echter zijn er ook harde vloeren die veilig genoeg zijn voor in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een lichtverende gietvloer of een duurzame pvc vloer.

2. Uitstraling van de kinderkamer

Een tweede punt om rekening mee te houden is de stijl van de kinderkamer. Op dit moment is een Scandinavische kinderkamer ontzettend hip, maar een stoer of kleurrijk thema is ook heel leuk. Deze stijl kan je vervolgens toepassen op de vloer. Houd ook zeker rekening met de raamdecoratie. Kies je bijvoorbeeld voor mooie pvc jaloezieen in de kinderkamer? Let er dan op dat de vloer bij deze jaloezieën past. Zo creëer je een prachtig geheel!

3. Een onderhoudsvriendelijke vloer

Iedere ouder zal het beamen: je moet vaker schoonmaken met een kind in huis. Er valt wel eens een glas drinken om en de vloer is regelmatig bedekt met kruimels. Daarom raad ik aan om voor een onderhoudsvriendelijke vloer te kiezen. Een harde ondergrond kan je sneller schoonmaken met een dweil of vochtig doekje. Wil je toch graag een zachte ondergrond creëren? Dan kan je eventueel een tapijt neerleggen. Zorg er wel voor dat je het tapijt na een ongelukje in de wasmachine mag gooien. Niet ieder type tapijt is hiervoor geschikt.

4. Een geluiddempende vloer

Kinderen zijn heel enthousiast, ze rennen en springen in het rond. Daarom is het belangrijk dat de vloer veilig is, maar ook geluiddempend. Hier zal het hele gezin van kunnen genieten.

5. Vloerverwarming in de kinderkamer

In het najaar wordt niemand vrolijk van een koude vloer, ook kinderen niet. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming. Wil je graag vloerverwarming laten plaatsen? Zorg er dan voor dat de nieuwe vloer hiervoor geschikt is. Met pvc vloertegels of keramische vloertegels zit je alvast goed. Deze laatste zijn nu ook verkrijgbaar als houtlook tegels, zo geef je de kinderkamer meteen een warme uitstraling!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx