Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst door

Voordelen van een gietvloer – Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer met een moderne en strakke uitstraling? Dan is een gietvloer misschien wel iets voor jou. Gietvloeren hebben veel voordelen en zijn de laatste jaren ontzettend populair. In dit artikel zet ik de belangrijkste voordelen van een gietvloer op een rijtje!

voordelen van een gietvloer

1. Voordelen van een gietvloer: onderhoudsvriendelijk

Wat is het voordeel van een gietvloer? Aangezien een gietvloer volledig naadloos is, is deze vloer gemakkelijk schoon te maken. Vuil kan niet zomaar in de vloer trekken en zelfs vetvlekken kan je makkelijk verwijderen met een vochtige doek. Gietvloeren zijn dus onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch. Ideaal wanneer je een hekel hebt aan schoonmaken of weinig tijd hebt om te poetsen.

2. Een gietvloer is waterdicht 

Niet alleen vuil, maar ook water of andere vloeistoffen krijgen geen kans om in de vloer te trekken. Gietvloeren zijn namelijk helemaal waterdicht. Om deze reden kan je dus perfect een gietvloer in de badkamer leggen. Heb je een kleine badkamer en wil je deze graag groter laten lijken? Wanneer je de naadloze vloer laat doorlopen in de douchecabine, creëer je optisch een ruimtelijk effect. Bovendien ziet dit er ook nog eens mooi en stijlvol uit!

vers gegoten gietvloer

3. Een duurzame keuze

Gietvloeren zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur. Dit vloertype is slijtvast en dikwijls ook UV-bestendig, al is dit laatste afhankelijk van het materiaal en de afwerking. Als je de gietvloer op de juiste manier onderhoud, heb je er jarenlang plezier van. Kortom: als je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat, dan zit je met een gietvloer helemaal goed.

gietvloer met vloerverwarming

4. De vloer is geluiddempend

Dit vloertype is licht elastisch waardoor ze ook een geluiddempende werking heeft. Daarom is deze vloer ideaal om geluidsoverlast te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen. Als je bijvoorbeeld een gietvloer in de slaapkamer hebt, of in een andere kamer op het eerste verdiep, dan zal je op het gelijkvloers nauwelijks tot geen geluid horen.

5. Een gietvloer met vloerverwarming

Kan een gietvloer met vloerverwarming? Jazeker! Dit vloertype voelt van zichzelf al warm en prettig aan de voeten. Dit komt omdat het materiaal licht elastisch en zacht is, en de warmte goed kan geleiden. Maar om de vloer nog comfortabeler te maken, kan je een gietvloer met vloerverwarming combineren. Op die manier kom je warm de winter door!

6. Brandvertragende vloer

Een laatste maar zeker niet onbelangrijk voordeel van een gietvloer, is dat dit materiaal brandvertragend is. Om deze reden is een gietvloer dan ook een veilige toevoeging aan je woning. In combinatie met de duurzaamheid is dit vloertype dan ook zeer geschikt voor veel bedrijfspanden.

wat is het voordeel van een gietvloer

Zo, dit zijn de belangrijkste voordelen van een gietvloer. Of je deze vloer nu in de woonkamer, keuken, badkamer of slaapkamer legt, het ziet er overal modern en stijlvol uit!

Veel liefs,
Vanessa xxx