Met deze tips geef je inbrekers geen kans

Geplaatst door

In het najaar zijn er meer inbrekers op de loer. Het is vroeg donker en door het slechte weer zijn er minder mensen buiten. Dit is voor inbrekers de perfecte timing om in te breken. Door je woning zo goed mogelijk te beveiligen, geef je inbrekers geen kans om je stekje binnen te komen. Hoe pak je dat aan? Ik geef je een aantal inbraakpreventie tips waarmee je direct aan de slag kunt!

inbrekers

1. Doe de deur op slot en laat geen sleutels zitten

Het lijkt misschien logisch, maar toch zouden veel inbraken voorkomen kunnen worden door simpelweg de deur op slot te doen. Doe altijd de deur op slot voordat je gaat slapen en als je weggaat van huis. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Wanneer je dit wel doet, kunnen inbrekers makkelijk het raam inslaan om de sleutel om te draaien. Of ze kunnen een gaatje boren en bijvoorbeeld met een schroevendraaier de sleutel omdraaien. Verstop ook nooit sleutels onder deurmatten of bloempotten, dit zijn inmiddels bekende verstopplekjes voor inbrekers. 

2. Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Ga je van huis weg? Laat dan geen waardevolle spullen voor het raam liggen zoals je laptop, tablet, sieraden en contant geld. Als je veel waardevolle documenten en items in huis hebt, is het wellicht een goed idee om een kluis aan te schaffen. Zorg dat inbrekers niet makkelijk bij je kunnen binnenkijken. Een rolgordijn of andere soort raamdecoratie is perfect om inkijk te voorkomen.

3. Laat een lampje branden

Verlichting is een goede manier om inbrekers af te schrikken. Als inbrekers licht zien, betekent dat meestal dat de bewoners thuis zijn. Daarom is het een goed idee om een lampje te laten branden als je weg bent van huis, zowel binnenshuis als in de tuin. Hiermee kan je inbrekers misleiden en voorkomen dat ze je woning binnenkomen. 

4. Zet ladders en containers weg

Loop eens een rondje rond je woning en check waar inbrekers gemakkelijk de eerste verdieping kunnen bereiken. Heb je een ladder of container tegen je woning staan? Die kan je beter op een andere plek zetten. Met deze hulpmiddelen kunnen inbrekers immers makkelijk naar binnen.

inbraakpreventie tips

5. Deel niet alles op social media

Wanneer je inbrekers geen kans wilt geven is het verstandig om zo min mogelijk persoonlijke informatie te delen op social media. Veel mensen zijn geneigd om op Facebook en Instagram info te delen over waar ze zijn en wat ze doen. Zo wordt het voor inbrekers natuurlijk heel gemakkelijk om bij je thuis in te breken. Geef inbrekers geen kans en deel niet zomaar je afwezigheid met de online wereld. Ga je op vakantie? Deel je vakantiefoto’s dan pas als je terug thuis bent.

6. Laat je woning er bewoond uitzien

Ben je voor een paar dagen weg van huis, bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent? Zorg dan dat je woning er bewoond uitziet om inbrekers af te schrikken. Laat gerust een paar glazen op tafel staan en laat een beetje speelgoed rondslingeren. Eventueel kan je je buren vragen om hun auto op jouw oprit te parkeren en om je brievenbus elke dag leeg te maken. Ook hiermee kan je inbrekers misleiden.

7. Installeer een alarm en/of beveiligingscamera

Tenslotte kan je je woning het best beveiligen met een alarm en/of beveiligingscamera, deze zullen de inbrekers afschrikken. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Vraag advies aan een professional wat voor jou de beste optie is. Het voordeel aan een camera is dat je de beelden kunt gebruiken als bewijs, mocht er alsnog ingebroken worden. Met behulp van beelden wordt het toch een stukje makkelijker om de dader te vinden. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat jij je een pak veiliger voelt met deze beveiliging in huis.

Zo, dit zijn een aantal inbraakpreventie tips! Mocht er toch ingebroken worden, dan is het natuurlijk ontzettend handig dat je een woonverzekering hebt. De exacte dekking en voorwaarden zijn afhankelijk per aanbieder. Maar over het algemeen ben je met een woonverzekering wel gedekt voor schade door diefstal of vandalisme. Om te voorkomen dat je teveel betaald is het verstandig om woonverzekeringen te vergelijken. Hiermee kan je algauw honderden euro’s per jaar besparen. Dat is toch wel de moeite!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx