5 manieren om iedere dag een beetje geld te besparen

Geplaatst door

Je wilt graag een nieuwe smartphone of laptop, maar het lukt je maar niet om geld opzij te zetten. Op de één of andere manier vliegt het geld dat je verdiend meteen weer de deur uit, en dat terwijl je niet iemand bent met een gat in zijn hand. Herkenbaar? Ik heb een paar tips voor jou! Hieronder deel ik vijf manieren om iedere dag een beetje geld te besparen. Zo kan je binnenkort toch nog die mooie smartphone kopen! 

tips om geld te besparen

1. Iedere dag een beetje geld besparen: maak je eigen koffie

Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is het natuurlijk enorm verleidelijk om elke ochtend een heerlijke latte macchiato te bestellen. Helaas kost dit behoorlijk wat geld. Zo ben je, wanneer je iedere dag een koffie bij de Starbucks haalt, al snel honderd euro armer. Koop liever een mooie thermosfles en zet thuis, voordat je naar het werk gaat, een lekkere pot koffie. 

2. Houd je aan je boodschappenlijstje

Ga je boodschappen doen in de supermarkt? Maak dan op voorhand een boodschappenlijstje en houd je hieraan. Door vooraf te noteren wat je gaat kopen, kan je gemakkelijk geld besparen. Uiteraard mag je dan niet van dit lijstje afwijken als je aan het winkelen bent. Impulsieve aankopen komen vaak het duurste uit. Ga ook nooit met honger naar de supermarkt want ook dan koop je meer dan je eigenlijk nodig hebt. Hier vind je 10 tips om te besparen op je boodschappen!

3. Maak er een spelletje van

Hou jij wel van een spelletje? Maak dan een spelletje van je financiën. Maak bijvoorbeeld een Excel spreadsheet aan en houd elke euro bij die je uitgeeft. Daag jezelf uit en probeer iedere week goedkoper te leven. Op deze speelse manier kan je flink wat centjes besparen. Heeft je partner zin om mee te doen? Daag elkaar dan uit om zoveel mogelijk geld te besparen!

4. Koop mannenproducten

Je staat er misschien niet bij stil, maar beautyproducten voor vrouwen zijn vaak duurder dan mannenproducten, terwijl deze dikwijls dezelfde werking hebben. Nu kan ik wel begrijpen dat je als vrouw misschien liever geen AXE deodorant onder je oksels sprayt, maar bijvoorbeeld scheermesjes voor mannen kunnen perfect door vrouwen gebruikt worden en zijn vaak een stuk goedkoper.

5. Maak gebruik van vergelijkingssites

Sommige producten kosten nu eenmaal veel geld, een goed voorbeeld hiervan zijn luiers. In plaats van dat je iedere week een pak luiers koopt in de supermarkt, is het verstandiger om de luieraanbiedingen in de gaten te houden. Door regelmatig een kijkje te nemen op deze website kan je flink wat geld besparen. Je vindt er de actuele luier aanbiedingen per winkel en je krijgt direct een overzicht van de laagste prijs per luier. Handiger kan haast niet! 

Je kunt deze tip overigens ook toepassen om te besparen op bijvoorbeeld energie, internet en gsm, en verzekeringen. Op internet zijn tal van vergelijkingssites te vinden. Het is een kleine moeite en je portemonnee zal je dankbaar zijn!

=> Op tipsvoorjou.com kan je nog meer tips over besparen lezen, maar ook veel andere inspirerende blogposts. Neem maar eens een kijkje! 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Energie besparen: 10 tips waar je misschien nog niet aan gedacht hebt