Zonnecrème vlekken uit kleding verwijderen: 5 manieren

Geplaatst door

De zomermaanden staan voor de deur. Zomerkleedjes worden stilaan uit de kast gehaald en de zonnecrème krijgt weer een vaste plek in huis. Met mooi weer is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnecrème. Echter is een ongelukje snel gebeurd en kan er al eens zonnecrème op kleding terechtkomen. Geen zorgen, er zijn verschillende trucjes om jouw kleding weer als nieuw te krijgen. Op deze vijf manieren kan je zonnecrème vlekken uit kleding verwijderen!

zonnecrème vlekken uit kleding verwijderen

1. Een standaard vlekverwijderaar

Een eerste manier is om een vlekverwijderaar te gebruiken. Voor mij werkt Vanish Gold Powergel Vlekverwijderaar heel goed, maar er zijn natuurlijk nog andere vlekverwijderaars. Het enige wat je hoeft te doen is het middel aan te brengen op de vlek en dit enkele minuten te laten intrekken. Vervolgens kan je jouw kledingstuk wassen in de wasmachine. En voilà, de vlekken zonnecrème zijn verdwenen en je kledingstuk is weer zo goed als nieuw!

2. Zonnecrème vlekken uit kleding verwijderen met groene zeep

Groene zeep is een ander veelgebruikte manier om vlekken zonnecrème van kleding te verwijderen. Smeer de vlek in met groene zeep en warm water. Laat dit enkele uren intrekken, wrijf daarna voorzichtig over de stof en was het kledingstuk gewoon in de wasmachine. Afhankelijk van de vlek is het mogelijk dat je het kledingstuk een paar keer moet wassen vooraleer de vlek er volledig uit is. 

3. Zonnecrème vlekken insmeren met wasbenzine

Deze tip klinkt misschien vies, maar het werkt meestal wel. Breng de wasbenzine aan op toiletpapier en dep het vervolgens op de vlek. Je zal al een groot deel van de vlek zien verdwijnen. Gooi je kledingstuk daarna in de wasmachine en het zal proper uit de was komen. 

zonnecrème vlekken kleding verwijderen

4. Vlekken zonnecrème uit kleding verwijderen met glansspoelmiddel

Heb jij een vaatwasser? Dan heb je waarschijnlijk ook glansspoelmiddel in huis. En laat dat net een prima middel zijn om gele zonnecrèmevlekken uit kleding te verwijderen! Spuit een beetje glansspoelmiddel op de vlek en laat het een paar uurtjes intrekken. Daarna was je het gewoon in de wasmachine en that’s it!

5. Zonnecrèmevlekken in witte kleding verwijderen? Gebruik de zon!

Heb je alle tips geprobeerd, maar is de vlek nog steeds een beetje zichtbaar op je witte kleding? Hang het kledingstuk direct na het wassen in de felle zon. De zon heeft een blekende werking waardoor de kans groot is dat de vlek volledig verdwijnt. Zeker het proberen waard!

Heb je zonneolie gebruikt in plaats van zonnecrème? Dan dep je wat afwasmiddel op de vlek en was je het kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine. Shampoo op de vlek deppen werkt ook!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *