Zelf krassen op zonnebril verwijderen: 5 manieren

Geplaatst door

Krassen op zonnebril verwijderen – Niet is zo irritant als een zonnebril met lelijke krassen erop. Echter is een zonnebril onmisbaar op zonnige dagen. Geen zorgen, je hoeft niet meteen een nieuwe zonnebril te kopen. Er zijn namelijk een aantal manieren om je zonnebril krasvrij te maken. Met de volgende vijf tips kan je zelf krassen op zonnebril verwijderen!

krassen op zonnebril verwijderen

1. Zelf krassen op zonnebril verwijderen met tandpasta

Tandpasta is niet alleen onmisbaar voor schone tanden, maar ook voor het verwijderen van krassen op je zonnebril. Gebruik één bolletje tandpasta en wrijf met cirkelvormige bewegingen over het hele glas. Probeer dit zo’n vijf minuten vol te houden en spoel je bril daarna af met lauwwarm water. Let op: gebruik een basic tandpasta en geen whitening tandpasta, korreltjestandpasta of andere poespas.

Hier vind je nog 6x verrassende tandpasta lifehacks!

2. Zonnebril krassen verwijderen met zilverpoets

Normaal gezien gebruik je zilverpoets voor het beschermen van je zilveren sieraden, maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om zonnebril krassen te verwijderen? Giet een klein beetje zilverpoets op de glazen van je zonnebril en wrijf dit uit met een watje. Een makkelijke en goedkope manier om krassen op je bril te verwijderen!

3. Krassen op brillenglazen verwijderen met baking soda

Jaja, daar is de baking soda weer. Je kunt dit middel voor ontzettend veel dingen gebruiken, zo ook om krassen op brillenglazen te verwijderen. Meng één deel water en twee delen baking soda tot het een dikke pasta wordt. Pak er een watje bij en wrijf deze pasta zo’n tien seconden over de krassen. Spoel vervolgens de brilglazen af met koud water en voilà, je bril is weer zo goed als nieuw.

zonnebril krassen verwijderen

4. Krassen op bril verwijderen met autowax

Autowax gebruik je voor de ramen van je auto, dus waarom niet voor de glazen van je zonnebril? Breng de wax aan op je glazen, net zoals je bij de ramen van je auto zou doen. Gebruik een zachte doek en maak hiermee cirkelvormige bewegingen. Je zal merken dat de wax de krassen van je bril opvult. Makkelijker kan haast niet!

5. Zonnebril opknappen met meubelspray

Tenslotte kan je jouw zonnebril opknappen met meubelspray. Dit product vult, net als de autowax, de krassen in je bril op. Wrijf met een pluisvrije doek op de glazen en blijf dit herhalen tot je de krassen en de spray niet meer ziet. Helaas is het resultaat van dit trucje niet definitief. Dikwijls zullen de krassen slechts enkele dagen verdwijnen. 

Voor al deze middelen geldt dat je de gehele brilglazen moet poetsen en niet alleen waar de krassen zitten. Anders zal je onregelmatigheden in de glazen zien en dan ben je natuurlijk nog verder van huis.

krassen op brillenglazen verwijderen

Helpen bovenstaande trucjes niet? Dan zal je een bezoekje moeten brengen aan een opticien, bij voorkeur waar je jouw zonnebril hebt gekocht. Krassen op zonnebril laten verwijderen door een opticien is helaas niet mogelijk zonder de sterkte van het glas te veranderen. Je zal dus nieuwe glazen moeten kopen. Het is wél mogelijk om de glazen te beschermen tegen krassen door gebruik te maken van een speciale coating. De opticien zal je hier meer informatie over kunnen geven.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Krassen op smartphone scherm? Met deze tips verwijder je ze!

Hoe voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zomer?