5 dingen die je thuis kan doen op zondag

Geplaatst door

Heerlijk, zo’n lazy sunday waarop alles mag en niets moet. Een dag waarop je lekker kan ontspannen en je voorbereiden op een nieuwe week. Het kan echt zalig zijn om eens helemaal niks gepland te hebben. Toch kan het ook gebeuren dat je je op de duur verveelt. Daarom heb ik hier een lijstje met 5 dingen die je thuis kan doen op zondag, zodat de zondag nooit té saai wordt.

zondag

1. Plan je week

Neem je agenda erbij en noteer alle dingen die je de komende week (of weken) moet doen. Dit kunnen werkgerelateerde zaken zijn, maar ook huishoudelijke taken, leuke afspraken en me-time momentjes. Door je week te plannen heb je minder stress in je hoofd en zal je niets vergeten. Ook kan je dan alvast uitkijken naar de leuke dingen die op de planning staan.

2. Bereid je maaltijden voor

Zondag is de ideale dag om maaltijden voor te bereiden voor de komende week. Hierdoor zal je in de week veel tijd besparen. En dat is wel fijn na een lange werkdag, toch? Bovendien zal je zo minder snel naar ongezond eten (lees: pizza bestellen) grijpen omdat je altijd gezond eten in huis hebt.

3. Maak je handtas leeg

Is jouw handtas ook zo’n rommel? Ben jij ook steeds minuten lang bezig met het zoeken naar je sleutels? Zondag is ideaal om je handtas leeg te maken en te kijken wat er nu eigenlijk allemaal in zit. Zo voorkom je dat je een zware betonblok aan je schouder meesleurt vol met oude bonnetjes. Maak je tas proper en steek er enkel de noodzakelijke dingen in. 

4. Me-time in de badkamer

In de week ben je druk bezig met je werk, het huishouden, de kinderen… waardoor je nauwelijks tijd voor jezelf hebt. Zondag is de ideale dag voor een me-time momentje. Sluit jezelf op in de badkamer, neem een heerlijk warm bad met veel badschuim en geniet! Was je haar, scrub je lichaam, breng een gezichtsmaskertje aan, smeer bodylotion en lak je nagels. Doe alles waar je in de week geen tijd voor hebt. 

5. Verschoon je lakens

Niets is heerlijker dan ’s avonds in bed kruipen met vers gewassen lakens. Iedere week je lakens verschonen is belangrijk voor een goede hygiëne. Maak van zondag je wekelijkse moment om onder verse lakens te kruipen en begin fris aan je nieuwe week. Extra tip: Is het droog weer? Laat de lakens dan buiten drogen. Je hebt geen wasverzachter met bloemengeur meer nodig. Als je lakens lekker in de wind hangen, gaan ze vanzelf fris ruiken!

Wat doe jij het liefste op zondag? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo begin je relaxt aan je dag

Eén reactie

  1. Ik plan mijn week altijd al op zondag. Vind het altijd zo leuk om dan met een nieuwe lei te kunnen beginnen. Misschien moet ik ook eens gebruik maken van mijn zondag om mijn handtas uit te kuisen want daar zitten volgens mij al heel wat verdwenen lipsticks en dergelijke in.

Reacties zijn gesloten.