Gezond eten met een klein budget: 5 tips

Geplaatst door
We moeten allemaal eten en het liefst zo gezond mogelijk. Gezond eten is belangrijk voor je lichaam, maar niet altijd even leuk voor je portemonnee. Vaak zijn de gezondere producten duurder waardoor je sneller geneigd bent om over te stappen naar ongezonde voeding. Hoe kan je toch gezond eten, maar met een klein budget? In dit artikel deel ik 5 tips hoe je dit het beste kan doen!
 

1. GA NAAR DE MARKT

Is er een markt in jouw dorp of stad? Dan is het een goed idee om er eens naartoe te gaan. Op de markt kan je namelijk veel koopjes doen. Hoe later je gaat, hoe beter de koopjes! De marktkramers willen liever niet met overschot fruit en groenten blijven zitten en verlagen vaak hun prijzen naar het einde van de markt toe. Bovendien zijn de producten vaak lekker vers. En geef toe, een middagje naar de markt is toch ook gewoon supergezellig? 
 
2. HOUD DE FOLDERS IN DE GATEN
 
Wanneer je wil besparen op eten is het zeker de moeite waard om regelmatig door de reclamefolders te bladeren. Zo ben je altijd op de hoogte van interessante aanbiedingen en kortingen. In de emte folder volgende week zie ik veel acties op fruit en groenten. De ideale moment dus om veel gezonde food te kopen! 
 
3. KOOP IN GROTE HOEVEELHEDEN
 
Als een product in de aanbieding is, bijvoorbeeld 1 + 1 gratis op een pak kipfilets, koop deze dan in grote hoeveelheden. Op die manier kan je een voorraad inslaan, deze in porties verpakken en invriezen. Het vraagt misschien een beetje werk, maar je kan er heel wat geld mee besparen. Wanneer je telkens kleine hoeveelheden koopt zal dit veel duurder uitkomen. 
 
4. EET OP SOMMIGE DAGEN VEGETARISCH
 
Vlees en vis is heel lekker, maar vaak zijn dit ook de duurste producten binnen een gerecht. Om geld te besparen kan je een paar keer per week een vegetarische maaltijd op het menu zetten en je proteïnen uit bijvoorbeeld eieren, bonen, tofu, quorn of groenteburgers halen. Wie weet leer je zo ook nieuwe producten kennen die je eigenlijk heel lekker vindt. 
 
5. NEEM OVERAL EEN FLESJE WATER MEE
 
Laat de frisdranken wat vaker staan en drink meer water. Water van de kraan is gezond én goedkoop, terwijl frisdranken vol suiker zitten. Neem overal een flesje water mee naartoe. Dit flesje kan je onderweg makkelijk op veel plekken vullen en het kost je vrijwel niets. 
 
Heb jij nog tips om gezond te eten met een klein budget? 
 
Veel liefs, 
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.