Zo begin je relaxt aan je dag

Geplaatst door
Ben jij een echte slaapkop die iedere dag tien keer op snooze drukt om vervolgens een uur later in paniek wakker te worden? Ho, stop, wacht. Dat moet anders kunnen. Lees hier 8 manieren om relaxt aan je dag te beginnen!
 
zo begin je relaxt aan je dag

1. CREËER EEN ROUTINE

Je bed uit rollen, ontbijten, douchen, tanden poetsen, aankleden en gaan. Klinkt niet heel moeilijk toch? Zelfs met jouw zombiehoofd kan jij je prima klaarmaken voor de dag als je een vaste routine hebt. Je doet het namelijk op automatische piloot en dat is een goede manier om je hersenen rustig wakker te laten worden. 
 
2. ZET JE WEKKER OP TIJD
 
Relaxt aan je dag beginnen lukt alleen door de wekker op tijd te zetten. Klinkt logisch, maar veel mensen gaan hier alsnog de mist mee in. Probeer er achter te komen hoelang jij ’s ochtends nodig hebt om je klaar te maken en pas je wekkertijd daarop aan. Op die manier kan je ontspannen wakker worden en heb je genoeg tijd om je routine af te werken. 
 
3. LEG JE SPULLEN KLAAR
 
Bedenk de avond van tevoren welke kleren je de volgende dag aan wil trekken en leg dit alvast klaar. Het kan veel tijd en stress besparen als je geen uur voor de kleerkast hoeft te staan. Ook kan je al een groot deel van je tas inpakken zodat je dit ’s ochtends niet meer hoeft te doen. Een goede voorbereiding is het halve werk.
 
4. DOUCHE ‘S AVONDS
 
’s Avonds douchen zorgt ervoor dat je lichaam langzaam in nachtmodus raakt. Hierdoor val je sneller in slaap en heb je meer uurtjes rust, wat sowieso al voor een goed begin van je dag zorgt. Ook bespaart het tijd in de ochtend want je hoeft je alleen maar even op te frissen. 
 
5. EEN GOED ONTBIJT

Het ontbijt is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag dus neem hier zeker de tijd voor. Veel mensen blijven liever een kwartiertje langer in bed liggen dan te ontbijten, maar dat is fout. Een ontbijt helpt je op gang te komen voor de dag. Een tip is om altijd iets lekkers in huis te hebben. Voor je favoriete cornflakes zal je sneller je bed uit komen.

6. ZONLICHT IN JE KAMER

Natuurlijk licht helpt je om relaxt te ontwaken, omdat je lichaam het gevoel heeft dat het uit zichzelf wakker wordt. Hierdoor begin je energieker aan je dag en kan je voor je gevoel meer aan. Een goed begin dus!

7. LUISTER NAAR MUZIEK
 
Wat is een betere manier om je dag relaxt te beginnen dan je favoriete muziek door je speakers te knallen? Kies voor kalme muziek om rustig wakker te worden of juist voor oppeppende beats om dansend je ochtendroutine te doen. Als jij de dag maar met een glimlach begint!
 
8. BEREID JE MENTAAL VOOR
 
Dit is minstens zo belangrijk als je lichamelijk voorbereiden. Bedenk tijdens je ontbijt welke dingen je allemaal moet doen vandaag. Visualiseer hoe je ze gaat doen en hoe fijn het zal voelen als je ze eenmaal hebt gedaan. Probeer je dag een beetje te plannen, zo krijg je het gevoel dat je al weet hoe alles zal lopen waardoor je minder stress zal hebben.
 
Wat doe jij om relaxt aan je dag te beginnen?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

6 reacties

  1. Ik begin de dag met een paar bakken koffie, en daarna zet ik ook wel eens mijn koptelefoon op met lekkere muziek!

  2. Helemaal mee eens! Ik heb sinds ik werk op kantoor een vaste routine die super voor me werkt. Ik sta gelijk op als mijn wekker gaat, maak een kopje koffie en ga dan pas douchen, mijn make-up doen en aankleden. Daarna ga ik lekker eten en dan kan ik rustig beginnen aan mijn werkdag!

  3. Douchen doe ik sowieso altijd in de avond. Ik word er inderdaad een beetje rozig en moe van en als ik dit in de ochtend doe, denk ik automatisch dat ik over een uurtje ga slapen. Ook zonlicht doet voor mij een heleboel en heb ook echt geen zin dat het in de ochtend nog heel lang donker blijft..

  4. Helemaal mee eens. Ik hoef meestal niet vroeg op, maar ik ga er altijd met mijn vriend uit, omdat ritme in de ochtend fijn voelt. Broodjes klaarzetten, theetje maken etc.

Reacties zijn gesloten.