Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Geplaatst door

Nog een paar weken en de zomervakantie zit er alweer op. Veel ouders zullen het beamen: eindelijk weer een normaal ritme in huis! Misschien geeft het naderende nieuwe schooljaar je ook een beetje stress? In dit artikel geef ik je enkele tips om die eerste schoolweek zo vlot mogelijk te laten verlopen. Door je huis goed te organiseren na de zomermaanden krijg je niet alleen rust in huis, maar ook in je hoofd. Je huis voorbereiden op het nieuwe schooljaar doe je zo! 

school

1. Orde in de kleerkast

Een goed georganiseerde kleerkast kan ’s ochtends heel wat tijd en gedoe besparen. Voor het nieuwe schooljaar begint, kan je daarom best de kleerkast eens flink opruimen en alle vakantiekleren (of te kleine kleren) naar de zolder brengen. Je kan de kleren natuurlijk ook weggeven of online verkopen. Zo maak je er iemand anders blij mee én kan je er nog een centje aan verdienen. 

2. Ruimte in de inkomhal en/of garage

Het vertrek naar school ’s ochtends is vaak een stressvol moment, net als het moment dat je kinderen na school weer binnenstormen. Als ouder verloopt het niet altijd zoals je zou willen. Boekentassen, jassen en schoenen vliegen vaak langs alle kanten en de kinderfiets wordt op een willekeurige plek geplaatst.

Nu, kinderen blijven kinderen, maar toch kan je grotendeels voorkomen dat de inkomhal en/of garage een grote rommel wordt. Voorzie op voorhand voldoende ruimte voor alles wat anders op de verkeerde plaats terechtkomt. Jassen hangen aan de kapstok, schoenen op het schoenenrek en de boekentas ernaast. Voorzie ook een plekje in de garage waar de kinderfiets veilig geparkeerd kan staan. Tip: Ben je nog op zoek naar een leuke kinderfiets voor je zoon of dochter? Neem dan eens een kijkje bij Hollandbikeshop.com. In deze webshop vind je een ruim assortiment aan kinderfietsen en kinderfietsonderdelen!

3. Een schone en ordelijke keuken

Aan het einde van de zomervakantie is het handig om te weten wat je allemaal in huis hebt qua eten en drinken. Als ontbijt thuis, iets om je kind mee te geven naar school, iets om als vieruurtje te voorzien, en eten om ’s avonds klaar te maken. Hoe je dat het beste kan aanpakken? Door je koelkast en voorraadkast eens flink op te ruimen en schoon te maken.

Maak de kasten schoon met een vochtig doekje, gooi vervallen producten weg en zet alles weer netjes naast elkaar. Op die manier kan je duidelijker zien welke boodschappen je nodig hebt als je naar de supermarkt gaat. Tenslotte rest er nog maar één ding en dat is de brooddozen van achteraan uit de kast grabbelen. Laat het nieuwe schooljaar maar beginnen! 

Is jouw huis al klaar voor het nieuwe schooljaar?

Veel liefs,
Vanessa xxx