Een strak en modern interieur met Cassina

Geplaatst door

Woonstijlen zijn er voor iedereen. Terwijl de ene van een landelijke stijl houdt, heeft de andere het meer voor een strak en modern interieur. Vandaag ga ik het over deze laatste woonstijl hebben en dan specifiek over het Italiaanse design merk Cassina. Kijk je mee? 

cassina bank

Rechte lijnen

Een strak en modern interieur bestaat grotendeels uit rechte lijnen. Hier en daar kan je gerust wat afgeronde meubelen en accessoires toevoegen, maar de rechte lijnen blijven de basis. Als je naar de design meubels van Cassina kijkt, dan zie je die rechte lijnen heel duidelijk terugkomen.

Kijk bijvoorbeeld naar deze Cassina Torei Tafels. De Torei serie, Japans voor dienblad, is een elegante serie met veel verschillende vormen en afwerkingen. Zo kan het blad uitgevoerd worden in essenhout, walnoot of marmer. Vooral het marmer dienblad vind ik heel mooi! Qua vorm heb je onder andere de keuze uit vierkant, rechthoekig en driehoekig. Wat ik zo leuk vind aan de Torei tafels? Je kan één tafel kiezen, maar je kan ook verschillende varianten met elkaar combineren en zo je eigen tafellandschap creëren, net als op de foto! 

cassina torei tafel

Contrasterende kleuren

In een strak en modern interieur is het aan te raden om contrasterende kleuren te gebruiken. Het bekende contrast is natuurlijk zwart-wit, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een rode design lamp of een gekleurd tapijt. Je kan de kleuren natuurlijk ook doortrekken naar de meubels. Zo past de Cassina Red And Blue Stoel, ontworpen in 1918 door Gerrit Rietveld, perfect in een strak en modern interieur. De combinatie van rood en blauw zorgt voor een prachtig contrast. Let wel op dat de felle kleuren niet overheersen, het is de bedoeling dat deze een mooi accent leggen in je strakke interieur. 

cassina stoel

Less is more

Less is more en dat geldt ook hier. Een strak en modern interieur bestaat uit een sober design. Je kan dus beter niet teveel accessoires toevoegen en niet teveel decoratie aan de muur hangen. Beperk je enkel tot de items die jij echt noodzakelijk vindt en hou het verder zo clean mogelijk. Ook rommel hoort niet thuis in deze woonstijl dus regelmatig opruimen is de boodschap! 

cassina eettafel

Wat vind jij van een strak en modern interieur? En kende jij het merk Cassina al?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *