7 voordelen van thee

Geplaatst door
Ik ben een echte theeliefhebber. Iedere ochtend start ik mijn dag met een heerlijke tas thee. Ik vind thee heel lekker, je kunt er veel in variëren qua smaak en het is ook ontzettend gezond. Bovendien kom ik zo ook makkelijk aan mijn dagelijkse hoeveelheid water, maar er zijn nog veel meer voordelen. Ik zet 7 voordelen van thee op een rijtje!
 
thee

1. HYDRATATIE

Dagelijks zou je zo’n 1,5 liter water moeten drinken. Maar eerlijk, soms lukt dat gewoon niet. Gelukkig kom je met een paar tassen thee per dag al heel ver. En door het grote aanbod van smaken zal je dit drankje niet snel beu raken. 

2. VOL ANTIOXIDANTEN
 
Thee bevat veel sterke antioxidanten die je helpen om gezond te blijven. Dit drankje helpt om je immuunsysteem te versterken. Voel je een kriebelhoestje opkomen of heb je keelpijn? Dan is thee de redder in nood. 
 
3. HELPT BIJ AFVALLEN
 
Groene thee is de gezondste variant die je kunt drinken. Daarnaast versnelt groene thee het metabolisme waardoor je lichaam meer calorieën verbrand en dus helpt bij het afvallen. Om resultaat te zien moet je wel 3 à 4 tassen per dag drinken en verder ook een gezonde levensstijl aanhouden qua voeding en beweging. 

4. GEZONDE BLOEDDRUK
 
Door veel thee te drinken zorg je ervoor dat je bloedsomloop vlotter verloopt. Dat heeft een positieve invloed op je hart. Als je iedere dag een paar tassen drinkt, gaat je te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte vanzelf verlagen. 
 
5. HELPT TEGEN BLAASONTSTEKING

Heb je regelmatig last van een blaasontsteking? Cranberry thee is ideaal voor de behandeling van urineweginfecties. Cranberry zit namelijk vol antibacteriële eigenschappen die helpen bij het reinigen van de urinewegen. Daarnaast bevat het veel vitamine C wat belangrijk is voor je algemene gezondheid.

6. MOOIE HUID

Staat je badkamer vol met gezichtsproducten? Drink dan iedere dag een tas thee. Dit drankje reinigt je huid van binnenuit en zorgt voor een mooi en stralend huidje. Het zou ook helpen om acne en rimpels te verminderen.
 
7. GOED TEGEN STRESS
 
Heb je een stressvolle job en drink je veel koffie om de dag door te komen? Probeer dan eens groene thee te drinken. Dit bevat namelijk een aminozuur theanine dat je een relaxt gevoel geeft. Er zit trouwens ook gewoon cafeïne in mocht je dat echt nodig hebben, uiteraard wel een stuk minder dan koffie. Ook kamillethee werkt heel ontspannend en is vooral een aanrader om te drinken voordat je gaat slapen. 
 
Ben jij een theeliefhebber of drink je liever koffie?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Dat wist ik allemaal niet! Maar wat goed dit te lezen 🙂 Ik lust helaas geen thee haha! x

Reacties zijn gesloten.