5 tips om je bureau in te richten

Geplaatst door
Wanneer je studeert of van thuis uit werkt, dan is het belangrijk om een fijne werkkamer in huis te hebben waar jij ongestoord kan werken in alle rust en stijl. In dit artikel geef ik 5 tips om je bureau zo functioneel mogelijk in te richten. 
 
tips om je bureau in te richten

1. WERKTAFEL 

 
Eén van de belangrijkste dingen is een werktafel. Welk soort tafel je nodig hebt hangt af van het soort studies of werk dat je doet en natuurlijk van je persoonlijke voorkeur. Hou je van een lange, ruime en clean tafel? Of wil je liever een werktafel met veel opbergruimte? Daarnaast is de locatie van je bureau belangrijk. Werk jij het liefst met je gezicht naar de muur zodat je het minst wordt afgeleid? Of kijk je graag uit over de tuin? Vergeet ook niet te denken aan voldoende daglicht en frisse lucht want dit is erg belangrijk om je hoofd erbij te houden. 
 
2. BUREAUSTOEL
 
Om optimaal te kunnen werken is het belangrijk dat je een goede bureaustoel installeert om je bureau in te richten. Ga liever voor een iets duurdere variant, want als je lang neerzit is het belangrijk om een ergonomische stoel op maat te kiezen. Anders neem je een verkeerde houding aan wat voor rugklachten kan zorgen. Ook hier speelt je persoonlijke voorkeur natuurlijk een rol: ga je voor een actieve stoel of wil je toch liever een mooi exemplaar?
 
3. OPBERGKAST
 
Ben jij een sloddervos die gemakkelijk papieren los laat slingeren? Dan is een wand- of opbergkast absoluut een must in je bureauruimte. Op die manier kan je je administratie en bureauaccessoires makkelijk opbergen. Bovendien maakt het je bureau strak en clean waardoor je rust in je hoofd krijgt. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Tip: bij Engelbert Strauss vind je heel wat handige kantoorartikelen
 
4. KLEUR
 
Kleuren hebben een grote invloed op onze emoties en concentratievermogen. Als je je bureau wilt inrichten met wat kleur, hou dan rekening met de kleur die je kiest. Kies ofwel voor een kleur waar je een fijn gevoel bij krijgt, ofwel voor een kleur die past bij de functie van je bureau. Wil je je concentratie verhogen? Kies dan voor blauwe, groene en grijze tinten. Heb je nood aan creativiteit? Dan zijn geel en oranje aanraders.
5. PERSOONLIJKE TOUCH
 
Als je wekelijks uren in je bureau doorbrengt, dan maak je er maar beter een gezellig plekje van. Je kunt de ruimte opfleuren met wat persoonlijke accenten zoals een leuke foto, een mooie plant of inspirerende quote. Kies voor bureauspulletjes in frisse kleuren en een bureauachtergrond waar je vrolijk van wordt. Hierdoor krijg je nog meer zin om aan de slag te gaan!
 
Bron foto: Shutterstock
Heb jij een bureau in huis waar je studeert of werkt?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Mijn bureau heeft vooral veel opbergruimte, wat ik ook nodig heb met al mijn kaften voor mijn opleiding. Maar voor in de toekomst zou ik liever een iets kleiner bureau hebben.
    Liefs,
    Yara

  2. Ik heb op dit moment een bureau van 1,80m en ga in het nieuwe huis zelfs upgraden naar een 2,20m bureau. Heerlijk om de ruimte te hebben! Een laptop-plekje, studeergedeelte en make-up hoekje. 🙂

  3. Ik heb een soort tafel wat als bureau dient, en ik moet alles nog een keertje gaan opknappen om het functioneler en gezelliger te krijgen. Opbergruimte heb ik, maar het is al snel zo slordig… Ik moet hier echt iets aan gaan doen, het leid altijd enorm af.

  4. Op kantoor heb ik een bureau, maar thuis werk in aan de eettafel of zelfs gewoon op de bank of in bed, haha. Ik zou hier thuis ook een bureautje moeten inrichten, dan ben ik waarschijnlijk meteen veel productiever. Dat is een projectje voor binnenkort!

Reacties zijn gesloten.