Zo krijg je minder snel last van vervelende kwaaltjes

Geplaatst door

Een verstopte neus, droge handen of een grieperig gevoel… Tijdens de winterperiode liggen deze vervelende kwaaltjes weer op de loer. Niemand heeft er graag last van, maar wanneer ons immuunsysteem even verzwakt is, krijgt iedereen er wel mee te maken. Gelukkig zijn er enkele handige tips om je lichaam het hele jaar zo gezond mogelijk te houden, en op die manier zo weinig mogelijk vatbaar te zijn voor slechte bacteriën. Benieuwd naar welke dit zijn? Je leest het hier.

vervelende kwaaltjes

Blijf gehydrateerd

Je leest en hoort het overal: drink water, en het liefst minimum 2 liter (of 8 glazen) per dag. Dat is dan ook niet zomaar, want gehydrateerd blijven zorgt ervoor dat giftige stoffen weggespoeld worden en het verhoogt je mentaal welzijn. Voeg indien gewenst wat plakjes citroen of komkommer toe voor een verfrissende twist. Toch last van kwaaltjes die maar niet verdwijnen? Dan verhelp je deze makkelijk met het juiste geneesmiddel, bijvoorbeeld nizoral shampoo, al blijft voorkomen natuurlijk het beste!

Bewegen, bewegen, bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je gewicht, maar het versterkt ook je immuunsysteem en vermindert stress. Zelfs een korte dagelijkse wandeling kan wonderen doen. Vind een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van. Of het nu gaat om yoga, joggen of gewoon dansen in je woonkamer… Bewegen helpt om je lichaam in topconditie te houden en kwaaltjes te verminderen.

Eet gezond

Ook voeding speelt een cruciale rol in onze gezondheid. Eet veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten. Vermijd daarentegen overmatige consumptie van suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Een gezond dieet versterkt opnieuw je immuunsysteem en helpt bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen en andere kwaaltjes.

Slaap voldoende

Bewegen mag dan wel noodzakelijk zijn om kwaaltjes te vermijden, een goede nachtrust is minstens even essentieel voor een gezond lichaam en een scherpe geest. Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt en probeer een regelmatig patroon aan te houden. Moeite mee? Passeer dan langs de dokter voor nustasium.

Houd je stressniveau laag

Tot slot is stress een bekende boosdoener als het gaat om verschillende gezondheidsproblemen. Zoek manieren om dit te verminderen zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of het beoefenen van mindfulness.

Door deze zes eenvoudige tips zo veel mogelijk op te nemen in je levensstijl, zal je al snel merken dat je energiepeil stijgt en kwaaltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met andere woorden zijn het kleine, consistente veranderingen die een grote invloed hebben.