Creëer een luxe slaapkamer met deze 5 tips

Geplaatst door

Luxe slaapkamer – Droom jij van een slaapkamer met een luxe uitstraling? Dan heb ik goed nieuws! In dit artikel deel ik een aantal tips waarmee je jouw slaapkamer een stijlvolle look kunt geven. Zo krijg je het gevoel dat je elke avond in een luxe hotelkamer ligt, terwijl je gewoon in je eigen huis bent. Wedden dat je straks jouw bed niet meer uitkomt?

luxe slaapkamer

1. Ga voor luxe met een elektrische boxspring

De eyecatcher van een hotelkamer is zonder twijfel het bed. Want wie houdt er niet van een mooi opgemaakt, luxueus en comfortabel bed? Als je ervoor zorgt dat je ook zo’n comfortabel bed in je slaapkamer plaatst, dan creëer je binnen no time die heerlijke hotelsfeer waar je van droomt.

De elektrische boxsprings van Slaaploods zijn hier een uitstekend voorbeeld van! Een elektrische boxspring is verstelbaar waardoor je zelf bepaalt in welke positie je ligt of zit. Ook kan je het hoofd- en voeteinde omhoog doen. Met slechts één druk op de knop zet jij jouw elektrische boxspring in je favoriete positie. Heerlijk, toch? Een standaard boxspring van Slaaploods.nl is al luxe, maar een elektrische boxspring is nog zoveel meer dan dat! 

2. Kies voor luxe beddengoed

Wat er nog zo fijn is aan een luxe hotelkamer? Die frisse, verse en zachte lakens op het bed! Als je weleens in een luxe hotel slaapt, dan herken je dit waarschijnlijk meteen. Daarom is het belangrijk om – naast een elektrische boxspring – ook het juiste beddengoed te kiezen. Als je een luxe slaapkamer wilt creëren, kies je het beste voor katoen-satijnen lakens. Deze stof is zeer stijlvol, heeft een subtiele glans en voelt glad aan. Extra tip: leg over de satijnen lakens nog een mooi plaid om de luxe uitstraling nog meer te benadrukken.

Houd ook rekening met de kleuren van je beddengoed. Het zou zonde zijn als de kleuren van je lakens niet bij de rest van je interieur passen. Het beddengoed bedekt immers een groot deel van het oppervlak in de slaapkamer en bepaalt dus ook grotendeels de uitstraling en de sfeer in deze ruimte.

3. Chique kleuren in een luxe slaapkamer

Ook met kleuren kan je jouw slaapkamer een luxe uitstraling geven. Met de juiste kleur creëer je meteen een chique, warme look van een hotelkamer. Kies bij voorkeur voor diepe kleuren en voeg hier luxe materialen aan toe. Vooral kleuren zoals diepgroen, koningsblauw of vergrijsde blauwtinten zien er stijlvol uit. Zeker wanneer je deze kleuren combineert met okergeel of oudroze.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om één muur te verven of om de muren van je slaapkamer te behangen in een chique print. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang met een mooi bloemenpatroon of gouden details.

slaapkamer als hotelsuite

4. Verhoog de gordijnen

Heb je een kleine, hoekige slaapkamer? Dan is de kans groot dat deze er niet zo luxe uitziet. Maar geen zorgen: je kunt meer ruimte creëren door de gordijnen hoger te hangen. Wanneer de gordijnroede maar een paar centimeter onder de plafondlijn wordt gemonteerd en de gordijnen tot aan de vloer komen, ziet de hele slaapkamer er niet alleen groter uit maar ook veel stijlvoller. Twee vliegen in één klap!

5. Zet een dienblad neer

Ten slotte kan je makkelijk een luxe slaapkamer creëren door een mooi dienblad op je nachtkastje of make-uptafel te zetten. Dit hoeft echt niet duur te zijn. Uiteindelijk gaat het vooral om de items die je op het dienblad plaatst. Denk bijvoorbeeld aan parfumflesjes, sieraden, kaarsen of een mooi vaasje met zijde bloemen. Je zal zien dat je slaapkamer er direct chiquer uitziet!

dienblad parfum

Heb je zin gekregen om van je eigen slaapkamer een luxe hotelkamer te maken? Misschien heeft jouw slaapkamer slechts een paar aanpassingen nodig om dit gevoel te creëren. Een elektrische boxspring, satijnen beddengoed en een mooi gevuld dienblad kunnen al een wereld van verschil maken!

Veel liefs,
Vanessa xxx