Voordelen van fotobehang + prachtige inspiratie

Geplaatst door

Wil je jouw interieur een opfrisbeurt geven? Denk dan zeker eens aan fotobehang. Met fotobehang kan je jouw interieur een prachtige make-over geven. Het is een creatieve en unieke manier om je muren in een nieuw jasje te steken. Of het nu gaat om de muren van de woonkamer, de kinderkamer of je thuiskantoor: je kunt er allerlei kanten mee op. Hieronder bespreek ik vijf voordelen van fotobehang en deel ik prachtige voorbeelden ter inspiratie.

fotobehang

Voordelen van fotobehang

1. Fotobehang in verschillende afmetingen

Als je het vervelend vindt om met lange lappen behang aan de slag te gaan, is fotobehang ideaal. Dit behang is namelijk in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Dit is niet alleen ontzettend handig, maar zo creëer je ook het perfecte plaatje op de muur. 

2. Fotobehang als eyecatcher

Je kunt er niet naast kijken en daarom is fotobehang een echte eyecatcher. De print bij fotobehang is immers heel groot waardoor het meteen opvalt wanneer je een kamer binnenstapt. Ideaal als je bijvoorbeeld een luxe slaapkamer wilt creëren! Of je fotobehang op één muur hangt of op vier muren: het valt sowieso op. Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zal je er gegarandeerd complimentjes over krijgen.

3. Interieur accentueren

Met fotobehang is het ook mogelijk om belangrijke items in je interieur te accentueren. In de kinderkamer is het bijvoorbeeld heel leuk om de passie van een kind via het behang te benadrukken. Denk aan thema’s zoals auto’s, voetbal of dinosaurussen. In een meisjeskamer is behang met bloemen, sterren of roze spekjes dan weer heel tof. 

4. Weinig of geen herhaling

Vraag je je af wat de voordelen van fotobehang ten opzichte van gewoon behang zijn? Standaard behang bevat herhalende patronen, wat op een grotere muur al snel too much kan worden. Bij fotobehang is dit niet het geval aangezien dit dikwijls uit één afbeelding bestaat zonder herhaling.

5. Fotobehang inlijsten

Hoewel fotobehang eigenlijk bedoeld is om op een volledige muur aan te brengen, kan je het ook inlijsten voor een subtielere look. Een lijst met fotobehang erin is nog steeds een mooie eyecatcher in je interieur, maar wel een stuk subtieler dan een volledige muur. Aan jou de keuze!

Prachtige fotobehang inspiratie

Nu hoor ik je denken: allemaal goed en wel, die voordelen van fotobehang. Maar waar kan ik fotobehang bestellen? Op Coloredwalls vind je prachtig fotobehang van kwaliteitsmerken. Ik heb alvast een kijkje genomen in de webshop en deel hieronder prachtige voorbeelden met jullie!

Luxe behang

Wil je een vleugje luxe in je interieur toevoegen zonder duizenden euro’s kwijt te zijn? Kies dan voor luxe behang om je interieur een prachtige make-over te geven. Design merken zoals Arte, Cole and Son en Moooi hebben prachtig exclusief behang in hun collectie dat iedere muur laat stralen. Van rustige dessins tot kleurrijk of gouden behang: er is voor ieder wat wils!

KEK Amsterdam behang

KEK Amsterdam behang is een stuk opvallender maar zeker niet minder mooi. De collectie bestaat uit verschillende categorieën met prachtige prints. Denk aan verschillende bekende museumstukken waarmee je je direct in het Rijksmuseum waant. Of wat dacht je van het Golden Age Clouds behang voor boven je bed waardoor je een dromerige sfeer creëert in de slaapkamer? Of je nu op zoek bent naar een rustige elegantie in huis of een opvallende eyecatcher: met KEK Amsterdam behang zit je helemaal goed!

Blauw behang

Tenslotte mag blauw behang niet in dit rijtje ontbreken. Blauw is een prachtige kleur voor een fris interieur. Deze kleur wordt niet voor niets geassocieerd met water, de lucht en helderheid. Het Stars behang laat je staren naar een hemel vol sterren, wat leuk is voor in de kinderkamer. En op het blauwe Acquario behang zwemmen exotische vissen van links naar rechts. Voor een donkerblauw behang met rustigere print kan je dan weer kijken naar het Flying Coral Fish behang van Moooi. Je ziet het: blauw is een prachtige kleur met tal van mogelijkheden!

Welk fotobehang spreekt jou het meeste aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx