Hoe kun je het beste aardbeien bewaren?

Geplaatst door

Aardbeien bewaren – Ondertussen is het aardbeienseizoen al een tijdje aan de gang. Maar of je deze rode vruchten nu in de supermarkt koopt of vers uit je tuintje plukt: aardbeien vergaan snel. Soms sneller dan je ze op kunt eten en dat is natuurlijk zonde. Hoe kun je het beste aardbeien bewaren? Hoe kan je aardbeien bewaren in de koelkast? En hoe zit het met aardbeien bewaren buiten de koelkast? Je leest er alles over in dit artikel!

hoe kun je het beste aardbeien bewaren

Hoe kun je het beste verse aardbeien bewaren?

Heb je een doosje verse aardbeien? Heerlijk! Van aardbeien kan je eindeloos genieten, maar dan moeten ze wel lekker blijven. Hoe kun je het beste aardbeien bewaren? Er zijn een aantal mogelijkheden. Voor welke optie je ook kiest: het is sowieso belangrijk om de rode vruchten op voorhand te controleren op rotte plekken en schimmel. Het spreekt voor zich dat je deze aardbeien beter weggooit. 

aardbeien bewaren in de koelkast

Aardbeien bewaren in de koelkast (hele stukken)

Ongewassen aardbeien blijven lang goed in een luchtdichte glazen weckpot of voorraadpot. Daarna kan je deze in de koelkast zetten. Een andere mogelijkheid is om een proper, droog papiertje keukenrol in een bakje te doen en de ongewassen aardbeien hierbij te doen. Sluit het bakje goed af en zet het in de koelkast.

Aardbeien bewaren azijn? Dat is ook een optie. Meng een beetje witte azijn met water en dompel de aardbeien hier een paar minuten in onder. Giet af, dep de aardbeien droog en leg ze op een droog papiertje keukenrol in een bakje. Zet dit bakje met het deksel er los op in de koelkast.

Gesneden aardbeien bewaren

Heb je liever gesneden aardbeien bij de hand? Ook dan kan je bovenstaande tips toepassen, maar houd er rekening mee dat gesneden aardbeien sneller vergaan dan hele stukken. Dit geldt overigens voor alle fruitsoorten. Je kunt gesneden aardbeien ook strak oprollen in een folie om de houdbaarheid te verlengen. Als je de aardbeien gepureerd hebt, kan je dit drie tot vijf dagen bewaren. Bij voorkeur in een luchtdichte weckpot in de koelkast. 

gesneden aardbeien bewaren

Aardbeien bewaren invriezen

Dé gouden tip als het gaat om aardbeien bewaren, is toch wel de vriezer. Of je nu hele aardbeien, gesneden aardbeien of zelfgemaakte aardbeiensaus wilt bewaren: in de vriezer gaan de rode vruchten heel lang mee. Bovendien wordt de lekkere smaak er niet minder lekker van. Het enige wat kan gebeuren, is dat de textuur van de vruchten een tikkeltje zachter is na het ontdooien. Maar goed, dit is een klein nadeel als je hierdoor langer van je aardbeien kunt genieten, toch?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe herken je een goede watermeloen? De beste watermeloen tips!