Hoe herken je een goede watermeloen? De beste watermeloen tips!

Geplaatst door

Vind jij het ook zo heerlijk om watermeloen te eten op warme zomerdagen? Echter kan een watermeloen kopen nog weleens een uitdaging zijn. Hoe herken je een goede watermeloen? Hoe weet je of een watermeloen zoet is? En hoe herken je een rijpe watermeloen? Met de volgende tips kan jij de beste watermeloen uitzoeken!

hoe herken je een goede watermeloen

Hoe herken je een goede watermeloen?

Watermeloen kopen? Til hem eerst eens op

Ga je een watermeloen uitzoeken? Til deze vrucht eerst eens op voordat je hem koopt. Een goede watermeloen zou verrassend zwaar moeten zijn voor zijn omvang, ongeacht hoe groot of klein hij is. Aangezien watermeloenen voor 95 procent uit water bestaan, zou een zware meloen zoet, sappig en eetrijp moeten zijn.

Koop niet de eerste de beste meloen. Het beste is om een paar meloenen op te pakken om te checken of deze ook zwaar zijn of niet. Wanneer je de zwaarste vrucht mee naar huis neemt, is de kans groot dat je een goede watermeloen te pakken hebt.

hoe herken je een rijpe watermeloen

Hoe herken je een rijpe watermeloen?

Naast de weegtest zijn er nog andere manieren om een rijpe watermeloen te herkennen. Wanneer je de volgende keer in de supermarkt of op de markt loopt, let dan zeker op de volgende dingen. Een rijpe watermeloen heeft donkergroene randen. Zie je onderaan een goudgele vlek op de watermeloen? Ook dat is een goed teken!

Wanneer je klopt op de meloen zou hij een diep, hol geluid moeten maken. Verder kan je een rijpe watermeloen herkennen aan de bruine vlekjes of andere oneffenheden. Ziet de vrucht er te perfect uit? Dan is de watermeloen niet rijp. Tenslotte is het belangrijk dat de meloen zwaar is voor zijn omvang, waar ik je in het vorige puntje al meer over vertelde.

hoe weet je of een watermeloen zoet is

Met deze watermeloen tips ga je gegarandeerd met de zoetste en sappigste meloen naar huis. Geniet ervan!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe kun je het beste aardbeien bewaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *