Stressloos trouwen? Bereid je goed voor

Geplaatst door

Een huwelijk is een magisch moment in jouw leven en dat van je partner. Het is de ultieme bezegeling van jullie intense liefde voor elkaar. Maar bij sommigen breekt het angstzweet al uit, enkel bij de gedachte aan De Grote Dag. Nochtans kan je je stressniveau een stuk verlagen en een quasi stressloze huwelijksdag beleven. Hoe? Door goed voorbereid aan het avontuur te beginnen.

stressloos trouwen

1. Leg een datum vast

De datum van jullie huwelijk is hét startpunt van jullie love journey. Zonder datum kan je namelijk geen locatie, wedding planner, fotograaf, dj en catering vastleggen. Kies een datum die een bijzondere betekenis voor jullie heeft, een dag die jullie goed uitkomt of indien je het echt niet weet, lukraak eentje op goed geluk!

2. Huur een weddingplanner in

Deze tip is goud waard indien je geen flauw idee hebt hoe je alles moet regelen. Een professionele huwelijksplanner regelt alles tot in de kleinste details: van het vastleggen van de locatie en catering tot bloemen en het bewaren van een tissue voor wanneer je een traantje moet wegpinken op je bijzondere dag.

Professionele planners hebben de juiste contacten in het wereldje en denken bovendien aan álles. Ook de zaken waar je zelf niet aan zou denken. Er wordt een volledig draaiboek gemaakt van je huwelijksdag waardoor je perfect weet wat er allemaal te gebeuren staat. Zo’n goede voorbereiding zal jouw stressniveau aanzienlijk doen dalen op D-day!

3. Stel een gastenlijst op

Willen jullie groots uitpakken met je huwelijk of vieren jullie je liefde liever in bescheiden kring met enkele dierbaren? Je wil niemand te veel uitnodigen maar zeker ook niemand te weinig. Om ongemakken te voorkomen, stel je best op voorhand een definitieve gastenlijst op. Inclusief wie je wilt uitnodigen voor elk gedeelte van je huwelijksfeest (ceremonie, receptie, avondfeest, dansfeest). Op basis daarvan kan je gericht trouwkaarten versturen.

Vooraleer je je echte trouwuitnodigingen verstuurt, kan je save the date kaartjes geven aan al wie je wilt uitnodigen. Hierop moet je trouwlocatie nog niet vermeld staan. Dus zelfs wanneer je die nog niet definitief weet, maar al wel weet wanneer jullie gaan trouwen én je de gastenlijst hebt vastgelegd, kan je save the dates versturen.

4. Kies een gepaste locatie

Een locatie kiezen is een logisch gevolg van het opstellen van de gastenlijst. Het aantal genodigden is vaak bepalend voor de keuze van je locatie. Bezoek de locaties van jullie keuze zeker enkele keren op voorhand. Zo ben je er zeker van of je er een goed gevoel bij hebt of niet. Want het plaatje moet volledig kloppen, toch?

Veel liefs,
Vanessa xxx