Wat moet je gedaan hebben op Tenerife? De beste tips!

Geplaatst door

Tenerife is een fantastisch eiland om je vakantie op door te brengen. Dit komt vooral door het klimaat want het is er vrijwel altijd mooi weer. Daarnaast heeft tenerife prachtige stranden die erg geliefd zijn onder zonaanbidders. Echter zou het zonde zijn als je niet verder komt dan de bekende badplaatsen. Tenerife heeft namelijk ook leuke en speciale bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Wat moet je echt zien op Tenerife? In dit artikel deel ik een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie op dit prachtige eiland. 

wat moet je gedaan hebben op tenerife

De meeste bezienswaardigheden op Tenerife bevinden zich in het noorden van het eiland. Je kunt een excursie naar één van deze bezienswaardigheden reserveren, maar je kunt er ook zelf op uit trekken met een huurauto. 

Wat moet je gedaan hebben op Tenerife?

1. Volcan El Teide

Wat te doen in Tenerife? Allereerst is het nationale park rond de El Teide-vulkaan letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van je vakantie op Tenerife. El Teide is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld én het hoogste punt van heel Spanje. Het hoogste punt dat je met de auto kunt bereiken, ligt op ongeveer 2350 meter boven de zeespiegel. Vanaf dit idyllische punt sta je boven de wolken en heb je een onvergetelijk uitzicht over het omringende landschap.

Ook met de kabelbaan kan je bijna tot aan de top komen en dan sta je op een hoogte van bijna 3600 meter! Zorg er wel voor dat je warme kleding meeneemt als je met de kabelbaan omhoog gaat want boven kan het behoorlijk koud zijn.

el teide tenerife

2. Dolfijnen en walvissen spotten bij de kliffen van Los Gigantes

Wat mag je niet missen op Tenerife? Een tweede plek die je niet mag overslaan, zijn de kliffen van Los Gigantes. Alle stranden rond deze ruige kliffen hebben zwart, vulkanisch zand. In combinatie met het kristalheldere water stralen de kliffen heel fel en dat is ontzettend mooi om te zien. Maar wat deze kliffen nog specialer maakt, zijn de verschillende soorten walvissen en dolfijnen die hier rondzwemmen. Kortom, het is zeker de moeite waard om een plekje op één van de excursieboten te reserveren. Vergeet zeker niet om je fototoestel mee te nemen! 

3. Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en is ook zeker een bezoekje waard. De Plaza de España is het centrale plein van de stad met in het midden een grote, kunstmatige vijver. In de stad vind je nog verschillende parken en natuurlijk een aantal mooie winkelstraten. Deze winkelstraten bevinden zich vlakbij de Plaza de España.

Geen zin om te shoppen? In Santa Cruz vind je ook een aantal musea zoals het Museum voor Schone Kunsten, Museo Municipal de Bellas Artes, alsook een paar mooie kerken. Hou je van palmbomen? Aan zee ligt een park met verschillende soorten palmbomen, het Palmetum. Kortom: genoeg te doen in Santa Cruz!

santa cruz tenerife

4. Loro Parque Tenerife

Wat te doen in Tenerife met kind? Het Loro Parque is de bekendste dierentuin van de Canarische Eilanden en wellicht één van de meest bekende van Spanje. De dierentuin bevindt zich in Puerto de la Cruz, in het noorden van het eiland. De naam Loro Parque komt door de vele aanwezige papegaaien in het park. ‘Loro’ is namelijk Spaans voor papegaai.

Uiteraard zijn de papegaaien niet de enige bewoners van het park. Door de jaren heen is de dierentuin enorm uitgebreid. Zo heeft Loro Parque de langste aquariumtunnel van Europa en het grootste pinguïn-binnenverblijf ter wereld. Naast deze dieren zie je er ook veel wilde dieren zoals apen, leeuwen, tijgers, jaguars en reptielen. Maar wat Loro Parque het meest uniek maakt, is dat je er een show met orka’s kunt bekijken. Een onvergetelijke uitstap voor jong en oud!

5. Masca

Hou je van de natuur? Dan mag een tripje naar Masca zeker niet ontbreken. Masca is een heel klein dorpje in het noordwesten van Tenerife. Je hoort er eigenlijk alleen de wind langs de bergwanden heen waaien, waardoor dit een zeer rustgevende plek is. In het dorpje vind je een paar kleine restaurants waar je gezellig iets kunt drinken en eten, maar de rust en de natuur staan toch wel centraal.

Wist je trouwens dat dit dorp nog niet zo lang per geasfalteerde weg bereikbaar is? De wandelingen door Masca zijn dan ook een avontuur te noemen. Je komt nogal wat haarspeldbochten tegen dus stevige wandelschoenen zijn onmisbaar.

masca tenerife

Wat kan je nog meer doen op Tenerife?

Wat te doen in Tenerife Zuid? Wat te doen op Tenerife Playa de Las Americas? Naast bovenstaande bezienswaardigheden op Tenerife kan je natuurlijk nog veel meer doen of zien. Dit eiland is bijvoorbeeld ook ideaal voor watersporten en activiteiten in of rondom de zee. Denk aan duiken, kajakken, windsurfen, kiten, suppen, golfsurfen, bodyboarden, free-diving, zeilen, diepzee vissen en jetskiën. 

Ook het Siam Waterpark is een aanrader. Dit is gelegen in het zuiden van Tenerife bij Playa de Las Americas. Het is een heel groot aquapark met tal van zwembaden en attracties zoals glijbanen en een golfslagbad. Een leuke uitstap met kinderen, maar ook voor volwassenen die van waterpret houden.

Hier vind je nog meer excursies op tenerife die je niet mag missen! 

wat te doen in tenerife

Praktische info voor je vakantie op Tenerife

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een idee van wat er allemaal te ontdekken is op Tenerife. Maar voordat je gaat boeken en inpakken is het handig om nog even deze praktische informatie door te nemen.

Om op Tenerife te geraken, zal je waarschijnlijk vanuit België een vlucht moeten boeken. Vanaf Brussel biedt bijvoorbeeld Brussels Airlines een directe vlucht naar Tenerife aan. Zodra je in Tenerife aankomt, kan je jouw reis verderzetten met een huurauto, maar je kunt ook een bus nemen die je tot aan het hotel vervoert. Hoe lang vlieg je van België naar Tenerife? Vanaf België is het ongeveer vier uur en half vliegen. 

Hoeveel dagen nodig voor Tenerife?

De meeste mensen gaan voor all inclusive tenerife en verblijven zo’n 9 dagen op Tenerife, wat neerkomt op 8 overnachtingen. Uiteraard hangt dit af van hoe actief je jouw vakantie wilt maken. Als je graag meerdere van bovenstaande plekken wilt bezoeken, dan boek je beter genoeg dagen zodat je voldoende tijd hebt om alles te ontdekken. 

Wat is de beste tijd om naar Tenerife te gaan?

Doordat Tenerife een mild en droog klimaat heeft, blijven de temperaturen in de winter zelfs rond de twintig graden hangen. In de zomer kan het dertig tot veertig graden worden. Tussen november en februari heb je in het noorden wat meer kans op regen, maar het zuiden van Tenerife blijft het hele jaar grotendeels droog. De beste reistijden zijn tussen maart en mei en tussen september en oktober. Ook de zomermaanden zijn top, maar hou er rekening mee dat het dan erg druk is vanwege de vele toeristen.

wat mag je niet missen op tenerife

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

6 bestemmingen waar je lekker warm kunt overwinteren

Zo vertrek je in alle rust op vakantie en niet als een stresskip