Langer thuis met een traplift

Geplaatst door

Langer thuis met een traplift – Als je ouder wordt, kan het moeilijker worden om de trap op en af te lopen. Vooral als je een woning hebt met meerdere verdiepingen kan je merken dat je niet meer zo vaak op de zolder komt en jouw activiteiten zoveel mogelijk op de begane grond uitvoert. Echter heb je beperkte ruimte in de woonkamer en is het zonde om niet alle vierkante meters van jouw huis te benutten. Een traplift is daarom een goede oplossing voor ouderen die langer thuis willen wonen. In dit artikel lees je de voordelen van een traplift en welke modellen er zijn.

traplift

De vijf voordelen van een traplift

1) Geen gedwongen verhuizing. De aanschaf van een traplift voorkomt een verhuizing. Met een traplift blijf je namelijk in jouw eigen huis wonen, zelfs als je niet meer in staat bent om de trap op te lopen.

2) Veiligheid. Door een traplift te laten installeren, zet je jouw veiligheid op nummer een. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over vallen of struikelen op de trap.

3) Zelfredzaamheid. Wie niet meer zelfstandig kan traplopen, blijft met een traplift zelfredzaam. Je kunt veilig en comfortabel de trap op en af, zonder hulp van anderen.

4) Alle ruimte wordt benut. Een traplift maakt het weer mogelijk om alle ruimtes in jouw huis te benutten. Je bent hierdoor niet meer gebonden aan de begane grond van jouw woning. Dit geeft je meer vrijheid om hobby’s uit te voeren, of bijvoorbeeld de was te doen.

5) Mogelijk op elke trap. Er zijn trapliften beschikbaar voor bijna elke trap, inclusief trappen met bochten. Otolift Trapliften biedt een breed scala aan trapliften, waaronder trapliften voor rechte trappen en een traplift met bochten.

Traplift voor een trap met bochten

Voor een trap met bochten zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Denk hierbij onder andere aan de Otolift Modul-Air, of de Otolift Two.

Otolift Modul-Air

De Otolift Modul-Air is de meest gekozen traplift van Otolift. Deze traplift heeft een dunne enkele rail en is volledig automatisch. De Modul-Air is uitermate geschikt voor plaatsing aan de binnenzijde van je trap. Of dat nu een trap met één of meerdere bochten of een wentel- of spiltrap is. Je trapleuning kan in de meeste gevallen blijven en uw trap blijft veilig beloopbaar.

Otolift Two

De Otolift Two is een traplift die speciaal ontworpen is voor buitentrappen met bochten. Deze traplift heeft een weerbestendige coating en is ook beschikbaar in verschillende kleuren. Aan jou de keuze!

Lees ook: 5 Tips om je huis aan te passen als je ouder wordt