Wat doen mannen aan op een bruiloft?

Geplaatst door

Vraag je jezelf af: wat doen mannen aan op een bruiloft? Allereerst is het belangrijk dat je nooit de aandacht afleidt van de bruidegom. En zeker niet van de bruid want dat is een echte nachtmerrie voor haar. Als je graag een bepaalde dresscode wilt dragen en een persoonlijke stijl wilt creëren, dan zit je met onderstaande bruiloftskleding voor mannen helemaal goed.

wat doen mannen aan op een bruiloft

Wat doen mannen aan op een bruiloft? 

Formele kleding voor een bruiloft

Wat aandoen als gast op trouw? Als je bent uitgenodigd voor een ceremonie, dan is formele kleding een must. Net als dat de bruidegom een feestelijk en chic trouwpak draagt, bijvoorbeeld in klassiek zwart-wit of juist in een leuk kleurtje, draag jij ook een mooi kostuum. Oftewel een colbert, nette broek, overhemd en stropdas. Informeer op voorhand of er voor een bepaald thema of kleurcode wordt gekozen. Het zou immers een beetje stom zijn wanneer jij als enige een zwart-wit kostuum draagt, terwijl iedereen in kleurrijke bruiloftskleding schittert. 

Daarnaast doe je er goed aan om rekening te houden met het seizoen. Als de bruiloft in de zomer doorgaat, dan is een zwart pak niet aan te raden. Dit is veel te warm en daarnaast past het ook niet bij een zonnige sfeer. In de zomer zijn kostuums in de kleur grijs, blauw of groen een betere keuze.

hoe gekleed naar bruiloft man

Informele kleding voor een bruiloft 

Ga je naar de receptie en/of het avondfeest? Dan is casual feestkleding dikwijls wel toegestaan, al informeer je hier natuurlijk best even naar bij de bruid en bruidegom. Bij casual kleding voor een bruiloft denk ik bijvoorbeeld aan een blazer, gekleed overhemd en mooie jeans. Deze look ziet er nog steeds netjes uit, maar niet zo formeel als hierboven vermeld. Het grote voordeel van casual bruiloftskleding is dat je deze items wellicht in je kledingkast hebt hangen en dus niet per se een nieuwe outfit hoeft te gaan shoppen. 

Wil je jouw casual outfit nog een beetje opfleuren? Draag dan een mooi horloge of armband, of combineer je basic jeans met een chique broeksriem. Een vlinderdas in een leuk kleurtje ziet er ook heel tof uit!

De dresscode voor de bruiloft is natuurlijk belangrijk, maar je comfortabel voelen in je outfit is minstens even belangrijk. Draag geen kleding of accessoires waarin je je ongemakkelijk voelt. Het is immers feest en dan mag je bruiloftskleding niet in de weg zitten. Have fun!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe plan je het perfecte huwelijk?

Hoe kan ik de bruid of bruidegom wat speciale liefde geven?