Geef je tuin meer kleur met kunstgras

Geplaatst door

Wil je jouw tuin meer kleur geven? Dan is het een goed idee om kunstgras te kopen. Steeds meer mensen overwegen het gebruik van kunstgras omdat het veel voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld bestrating. Naast dat kunstgras meer kleur in je tuin creëert, houdt het ook minder warmte vast dan stenen en dat is zeker niet onbelangrijk met de zomer in het vooruitzicht. Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel vertel ik meer over de verschillende soorten kunstgras.

waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras

Verschillende soorten kunstgras

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras? Wanneer je overweegt om kunstgras aan te schaffen, doe je er goed aan om je te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Bij Kunstgras-online.nl vind je een breed scala aan soorten kunstgras. Het verschil tussen deze soorten zit hem onder andere in de lengte van het gras. Daarnaast zit er verschil in de echtheid ervan.

Als je graag meer kleur in je tuin wilt, dan kies je het beste voor een type kunstgras dat zeer natuurgetrouw is. Kwalitatief, zeer natuurgetrouw kunstgras valt nauwelijks te onderscheiden van echt gras, zeker niet vanaf een afstand. Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat er geen onkruid naar boven zal komen, waardoor je geen tijd kwijt bent aan het onderhouden van je gras.

Welk soort kunstgras kiezen?

Wanneer het kunstgras in je tuin grotendeels wordt aangelegd ter sier, dan speelt de zachtheid van het gras niet zo’n belangrijke rol. Maar als je bijvoorbeeld een plek wilt creëren voor je spelende kinderen of huisdieren, dan is de zachtheid van het materiaal essentieel. Ook als je in de zomer graag wilt zonnen op het kunstgras, speelt de zachtheid enorm mee. Wil je sporten op kunstgras? In dat geval kies je beter niet voor het zachtste soort gras. Doorgaans is dit ook niet nodig aangezien je vaak sportschoenen draagt. 

Wil je eerst voelen en dan beslissen? Kunstgras-online.nl stuurt gratis en vrijblijvend samples naar je toe. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt! 

verschillende soorten kunstgras

Kunstgras zelf leggen of laten leggen

Kunstgras zelf leggen of laten leggen? In principe is zelf kunstgras leggen niet zo moeilijk. Zeker wanneer het kunstgras van hoge kwaliteit is, kan je dit gewoon zelf leggen. Het is vooral belangrijk om vooraf een paar stappen uit te voeren, bijvoorbeeld om oneffenheden in het gazon te voorkomen.

Als je je de tijd en moeite wilt besparen, of als je geen groene vingers hebt, dan kan je het kunstgras laten leggen door de experts van Kunstgras-online. Zij zijn gespecialiseerd in het volledige proces, van de ondergrond klaarmaken tot het aanleggen van het kunstgras. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze vrijwel elke tuin binnen één dag voorzien van een groen gazon. Zo kan jij dus sneller genieten van het prachtige groen in je tuin! 

Veel liefs,
Vanessa xxx