Hoe plan je het perfecte huwelijk?

Geplaatst door

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje? Spannend! Om te zorgen dat de belangrijkste dag van jullie leven zonder zorgen verloopt, doe je er goed aan om al ruim op voorhand te beginnen plannen. Waar gaat jullie ceremonie door? Welke gasten nodig je uit en wie legt jullie hoogdag vast op beeld? Geen stress nodig! Met een concreet stappenplan geniet je des te meer van het hele proces!

hoe plan je het perfecte huwelijk

Hoe plan je het perfecte huwelijk?

Budget bepalen

Je budget bepaalt alles. Voordat je van alles begint te plannen of te boeken, moet je eerst je budget afbakenen. Vroeger waren ouders vaak de grootste sponsors van een huwelijksfeest, maar die tijden liggen steeds meer achter ons. Wil jij een chic feest met alles erop en eraan of liever een gezellige barbecue in je tuin met enkel je allerdichtste vrienden en familie? Aan jou om te beslissen welk budget je aan jullie feest wil uitgeven.

Datum en locatie

Nu jullie budget vastligt, wordt het echt concreet: de datum en de locatie bepalen! Welke datum jullie prikken, hangt waarschijnlijk af van wanneer jullie favoriete locatie vrij is. Bij erg populaire zalen, moet je soms meer dan een jaar op voorhand een datum vastleggen. Het voorjaar, het typische trouwseizoen, is dus al snel volzet. Willen jullie gewoon in jullie eigen tuin trouwen? Dat kan uiteraard ook! Zo lang het maar een fotogenieke locatie is! Daarvoor kan je altijd raad vragen aan jullie huwelijksfotograaf!

Gastenlijst

De datum en locatie liggen vast? Jihaaa! Nu zijn het alleen nog maar leuke dingen die je moet plannen! Zoals: wie wordt jouw getuige? En, wie nodig je allemaal uit op jouw feest? Wacht niet te lang met je gastenlijst op te stellen en de uitnodigingen te versturen. Zo kunnen de gasten op tijd de datum in hun agenda blokkeren.

Trouwkleed

Bijna elk meisje droomt al van jongs af aan over prachtige bruidsjurken! Nu is het eindelijk tijd voor jou om die te gaan passen! Trommel je vriendinnen op en ga op jacht! Begin er op tijd mee, zodat er zeker nog voldoende tijd is om eventuele tegenvallers op te vangen of aanpassingen aan je kleed door te voeren. Je moet er tenslotte prachtig uitzien!

Herinneringen

Vergeet niet om genoeg foto’s te nemen van jullie hoogdag. Denk er dan wel aan om op tijd jullie huwelijksfotograaf te boeken! Geen idee waar je moet beginnen zoeken? Online vind je heel wat platforms waar je de beste fotografen terugvindt. Tik bijvoorbeeld Huwelijksfotograaf Gent in op Trustlocal en je krijgt direct een volledige lijst.

En nu… genieten maar!