Help! Mijn kind is allergisch… maar nog te jong om het zelf te begrijpen

Geplaatst door

Mijn kind is allergisch – Wanneer een baby geboren wordt, zijn de darmpjes nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor kunnen eiwitdeeltjes die in de darmwand passeren in de bloedbaan terechtkomen en zo tot allergieën aanleiding geven. Ongeveer 6% van de Belgische kinderen heeft een voedselallergie in de eerste levensjaren. Helaas kan je kindje dit zelf nog niet zeggen. Daarom voorziet My Nametags op hun website ​ www.mynametags.be, specifieke symbolen om op gepersonaliseerde labels meteen de allergenen van je kindje aan te geven. ​

labels allergie kind

Help! Mijn kind is allergisch… maar nog te jong om het zelf te begrijpen

Als ouder wil je steeds het beste voor je kind. En wanneer je leert dat je kleintje niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan, pas je met plezier je hele menu aan. Ook je dichte familie en vrienden weten wellicht dat jouw zoon of dochter geen pindanoten verdraagt of lactose-intolerant is.

Het wordt moeilijker wanneer je peuter een kleuter wordt en voor het eerst naar school gaat en gevraagd wordt voor verjaardagsfeestjes. Je kindje is nog niet in staat om zelf aan te geven dat het niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan en ook jij kan er onmogelijk altijd bij blijven. Nochtans kan een voedselallergie pijnlijke en soms zelfs gevaarlijke gevolgen hebben. Een duidelijke en eenvoudige manier om zijn of haar allergie duidelijk te maken aan anderen is dus belangrijk. Maar hoe doe je dat?

allergie stickers

Kinderen durven hun spullen gemakkelijk ergens achter te laten. Als ouder voorzie je daarom alles van een naamlabel. Lars Andersen, CEO van My Nametags, de grootste naamlabelproducent van België, en zelf vader van twee kinderen, besloot om beide zaken te combineren. “Tegenwoordig moeten ouders alle spullen van hun kinderen voorzien van een naamlabel. Daarvoor ontwierpen we leuke kleuren, hippe designs en toffe lettertypes”, vertelt Lars.

“Aangezien het voor kinderen vaak moeilijk is om zelf aan te geven dat ze ergens niet tegen kunnen, besloten we om ook allergiesymbolen toe te voegen aan onze collectie. Zo sla je twee vliegen in één klap: alles is voorzien van een naam én in één oogopslag is meteen duidelijk dat je zoon of dochter bijvoorbeeld niet tegen koemelkeiwitten of eieren kan.”

allergiestickers

Het gebruik van universele symbolen voor het aantonen van allergieën heeft nog een ander belangrijk bijkomend voordeel. Je kind zal deze na verloop van tijd namelijk herkennen en zo ook op andere plaatsen kunnen aangeven dat het niet tegen bepaalde allergenen kan.

Bovendien kan je je kind ook aanleren dat hij of zij steeds het label moet tonen vooraleer het eten aanneemt van iemand. Dat blijft nog steeds een stuk eenvoudiger dan het te leren zeggen “Ik heb een koemelk-eiwit-allergie”. Je kleintje kan zich zo volledig uitleven op het zoveelste verjaardagsfeestje, terwijl jij met een gerust hart thuisblijft. En hebben ze per ongeluk toch iets gegeven waar hij of zij niet tegen kan? Dan kunnen ze je meteen bellen, aangezien er op de labels ook ruimte is voorzien voor je telefoonnummer.

De gepersonaliseerde labels van My Nametags (www.mynametags.be) hebben een was-garantie van 10 jaar en beschikken over een antibacteriële coating.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *