Online parfum kopen: zo voorkom je een miskoop

Geplaatst door

Online parfum kopen – Het is ontzettend fijn om door een parfumerie te lopen en verschillende geurtjes te testen. Maar soms is het een stuk makkelijker om online parfum te kopen, zeker in de tijd waarin we nu leven. Je hoeft de deur niet uit, je hebt de keuze uit een enorm groot assortiment en je kunt filteren op je favoriete merk en maximale budget.

Er is maar één nadeel aan online parfum kopen: je kunt de parfums niet ruiken via het beeldscherm. Hoe kan je dan toch online een geurtje uitzoeken dat bij je past? En hoe kies je een parfum voor iemand anders? Ik geef je graag een paar handige tips waarmee je een miskoop kunt voorkomen!

online parfum kopen

1. Online parfum kopen: ga voor je favoriete merk

Heb je een favoriet parfummerk zoals Giorgio Armani, Marc Jacobs of Dior? Dan kan je deze filter direct aanvinken bij de webshop. De kans is immers groot dat de andere geuren uit de collectie ook bij je in de smaak zullen vallen. Of misschien heb je wel een heerlijke bodylotion waarvan je de geur heel lekker vindt. In dat geval kan je eens rondneuzen of dit merk ook parfums in het assortiment heeft. Op die manier kan je een nieuw parfum ontdekken, maar speel je het nog steeds een beetje veilig.

2. Online parfum bestellen: let op de geurnoten

Een parfum bestaat uit verschillende lagen, ook wel geurnoten genoemd. In de omschrijving van een parfum staat dikwijls welke geurnoten het parfum bevat. De topnoten geven je de eerste indruk van een parfum. Deze geur vervliegt vrij snel en is dikwijls fris of fruitig. De hartnoten zijn, zoals de naam reeds verklapt, het hart van het parfum. Deze geur ruik je zodra de topnoot is vervlogen. Vaak is deze geur bloemig of kruidig en heeft het veel karakter.

De basisnoten blijven het langste hangen. Deze vormen letterlijk de basis van het parfum en brengen alle ingrediënten samen. Door na te gaan welke ingrediënten en combinaties jouw voorkeur hebben, kan je makkelijker online parfum kiezen.

Lees ook: Geld besparen bij online shoppen: zo doe je dat

parfum bestellen

3. Laat je niet misleiden door de verpakking

Natuurlijk is het fijn als de verpakking en het flesje er mooi uitzien, maar laat je er zeker niet door misleiden. Een mooi flesje betekent niet per se dat het parfum lekker ruikt. Daarnaast zie je het flesje toch niet meer zodra je de geur draagt. Echter kan de kleur van de verpakking soms wel helpen bij je keuze. Een mooi groen flesje met een bloem erop geeft waarschijnlijk aan dat het om een frisse, bloemige geur gaat. In dat geval is de verpakking dus wél handig. 

4. Lees de reviews

Nog een tip bij online parfum kopen is om de reviews goed door te lezen. Hoewel een lekker geurtje vooral subjectief is, kan je zo wel meer te weten komen over een parfum. Bijvoorbeeld of de omschrijving overeenkomt met de daadwerkelijke geur en of het parfum lang blijft zitten.

5. Koop eerst een klein flesje

Dikwijls zijn parfums verkrijgbaar in diverse formaten, van 30 ml tot 90 ml. Twijfel je over de geur? Speel dan veilig en begin met een klein flesje. Mocht de geur toch niet helemaal jouw ding zijn, dan zit je tenminste niet met een groot flesje én ben je minder geld kwijt aan je miskoop. In sommige webshops is het ook mogelijk om (gratis) testertjes aan te vragen. Dit is vooral handig als je twijfelt tussen een aantal geuren. Mijn tip is om hier zeker gebruik van te maken!

=> Ben je op zoek naar de beste mannen parfum? Check de 10 meest verkochte, beste en lekkerste mannenparfums!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe blijft je parfum langer hangen? 

Hoe herken je een valse webshop?

2 reacties

  1. Ik koop het liefst geuren die ik al eens heb kunnen ruiken in een winkel, maar bij een goede deal wil ik het er nog wel eens op gokken

  2. Ik ga meestal eens ruiken in de winkel en wanneer ik dan online een mooie promotie zie koop ik de parfum, tenzij er in de winkel natuurlijk al korting was. Back-ups koop durf ik natuurlijk wel online te kopen.

Reacties zijn gesloten.