Waarom kiezen voor een hoekbank?

Geplaatst door

Droom jij ook van een grote hoekbank in de woonkamer? Een hoekbank die lekker comfortabel zit en er ook nog eens luxueus uitziet. Als jouw huidige bank aan vervanging toe is of als je gewoon een nieuw exemplaar wilt aanschaffen, dan biedt een hoekbank veel voordelen. In dit artikel zet ik vijf redenen op een rijtje waarom je moet kiezen voor een hoekbank.

waarom kiezen voor een hoekbank

1. Een hoekbank biedt veel zitplaatsen

Waarom kiezen voor een hoekbank? Eén van de belangrijkste voordelen van hoekbanken is dat deze veel zitplaatsen creëren in de woonkamer. Je hoeft geen twee kleine banken naast elkaar te zetten of een grote fauteuil in de woonkamer te proppen. Met een hoekbank is er genoeg ruimte voor het hele gezin! Handige tip: koop een extra grote bank zodat er ook genoeg plek is voor als je gasten over de vloer hebt. Kijk eens bij Eijerkamp woonwinkels naar alle mogelijkheden. 

2. Een hoekbank is comfortabel

Een goede hoekbank biedt natuurlijk alle comfort wat je nodig hebt om heerlijk te ontspannen. Of je nu lekker op de bank wilt ploffen na een drukke werkdag, televisie wilt kijken of rustig een boek wilt lezen; met een hoekbank staat je relaxmodus gegarandeerd aan! Wil je graag met twee personen languit gaan liggen met een dekentje erbij, bijvoorbeeld met je partner? Of hou je gewoon van extra veel ruimte? Kijk dan zeker eens naar deze comfortabele loungebanken

3. Een scheidingswand in de woonkamer

Met een scheidingswand in de woonkamer creëer je extra ruimte zonder een grote verbouwing aan te gaan. Er zijn houten en glazen scheidingswanden, maar je kunt ook gebruikmaken van meubels. Zo kan je perfect een hoekbank plaatsen en deze als scheidingswand gebruiken. Hierdoor creëer je ook meteen een duidelijke en gezellige zithoek in de woonkamer. Dit is bijvoorbeeld ontzettend handig wanneer je een open woonkeuken hebt of een eettafel die vlakbij de zithoek staat. Een hoekbank hoeft dus niet – zoals de naam het reeds zegt – in de hoek van de kamer te staan. 

hoekbank plaatsen

4. Past in een kleine en grote woonkamer

Er wordt dikwijls gedacht dat hoekbanken veel ruimte in beslag nemen. Echter oogt een hoekbank veel ruimtelijker dan twee losse banken. Zeker als je kiest voor een strakke vormgeving en lichte, rustige kleuren zoals deze beige hoekbanken. Een bijkomend voordeel is dat deze hoekbanken in verschillende materialen verkrijgbaar zijn, van stof tot leer. Je vindt dus ongetwijfeld een prachtige hoekbank die in jouw woonkamer past én aan jouw persoonlijke wensen voldoet.

5. Een hoekbank als slaapbank

Is een hoekbank praktisch? Jazeker! Als je regelmatig logees hebt, dan hoef je geen apart logeerbed te kopen. Je kunt de hoekbank immers perfect als slaapbank gebruiken. Ook als je een studentenkot hebt en er weinig ruimte beschikbaar is voor meubels, kan je gebruikmaken van een hoekbank die je tot slaapbank kunt omtoveren. In de meeste gevallen zit er een brede hocker bij of zit er een dikke matras onder de bank verstopt. Hoekbanken zijn multifunctioneel dus maak er zeker gebruik van!

Heb jij reeds een hoekbank in de woonkamer of zou je er graag eentje aanschaffen?

Veel liefs,
Vanessa xxx