Dresscode voor de feestdagen: wat aantrekken met Kerst en Nieuw?

Geplaatst door

De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent dat de mooiste outfits opnieuw uit de kleerkast mogen worden getrokken. Heb jij nog geen idee wat je moet dragen met Kerst en Nieuwjaar? Dan ben je hier op de goede plek want in dit artikel vind je de mooiste dresscode voor de feestdagen. 

dresscode voor de feestdagen

De mooiste dresscode voor de feestdagen

1. Casual-chic

Misschien denk je dat het niet hoort om casual kleding te dragen tijdens de feestdagen. Daarom trekken veel vrouwen een jurk aan terwijl ze zich daar eigenlijk niet comfortabel in voelen. Maar wie zegt dat je geen broek kan dragen met Kerst en Nieuwjaar? Je kunt bijvoorbeeld een nette broek combineren met een glittertop en een paar prachtige pumps. Het voordeel van broeken is dat je ze na de feestdagen nog steeds kunt dragen. Een feestjurk daarentegen wordt nog maar weinig opnieuw gedragen en dat is best zonde van het geld.

Voor mannen geldt overigens hetzelfde. Waarom zou je een strak pak dragen als je er ook ontzettend knap uitziet in een broek met een hemd erop? Het uitgangspunt bij Casual Chic is, dat je het aangenaam kunt dragen en je tegelijkertijd een verzorgde indruk maakt. Let er wel op, dat je gaat voor een kwalitatief hoogwaardige broek met een mooi overhemd. Voor een feestelijke draai, kun je ook kiezen voor een rood of groen hemd. Deze kleuren passen immers mooi bij Kerst. 

2. Glitter & glamour

Voor vrouwen blijft kleding met glitters een succes. De glitters zien er feestelijk uit en trekken alle aandacht naar je outfit. Vind je een volledige glitterjurk een beetje teveel van het goede? Dan kan je ook voor een kledingstuk met subtiele glitters kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een glitter rokje met een mooie blouse of coltrui. Door er overknee laarzen of pumps onder te dragen, maak je je outfit helemaal af!

wat aantrekken met kerst

3. Cocktail

Voor mannen is een cocktail kledingstijl ontzettend leuk, bijvoorbeeld een volledig pak of smoking. Een nette broek met een chic overhemd en een blazer of colbert is ook leuk. Deze cocktail kledingstijl kan je trouwens ook dragen op een chique borrel, bijvoorbeeld als je bedrijf een kerstfeest geeft. Voor vrouwen is een korte jurk tot op of boven de knie erg trendy. Verder ben je vrij in je stijl, als deze er maar hip en trendy uitziet. 

4. Gala

Liever een gala dresscode? Dat kan ook! In dit geval draag je een kostuum dat bestaat uit een pantalon met enkele of dubbele bies, een wit overhemd met een hoge kraag en een zwarte lange jas met split. Als je het leuk vindt, kan je er nog een gilet bij dragen, maar dat is geen must. Vrouwen dragen in dit geval een lange galajurk tot aan de hak, net als bij schoolgala’s, uitreikingen of speciale feestjes. 

dresscode feestelijk mannen

5. Een comfortabele outfit

Heb jij geen speciale plannen met Kerst en breng je deze dagen thuis door? Dan kan je natuurlijk gewoon een comfy outfit aantrekken. Kies bijvoorbeeld voor een grappige of leuke kersttrui. Dit kledingstuk is inmiddels zo populair geworden dat niemand er nog raar van opkijkt. De kersttruien zijn in bijna alle winkels verkrijgbaar. Je kunt voor een subtiele print gaan of voor een trui met een groot rendier erop. En het allerleukste is: voor iedereen binnen de familie is er wel een leuke kersttrui te vinden! 

kersttrui

Weet jij al wat je gaat dragen met de feestdagen? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

5 Tips om te besparen op kerstversiering

Kerstverlichting voor buiten kopen? Check deze handige tips!

Eén reactie

  1. ik ga een kleedje dragen dat ik een tijdje geleden gekocht had maar nog niet aangedaan heb. Een mooi juweeltje en hakken en je hebt een feestelijke look. Het voordeel is dat ik het erna ook nog gewoon kan aandoen om te gaan werken of zo.

Reacties zijn gesloten.