Deze 3 vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Geplaatst door

Vloerverwarming wordt steeds populairder in moderne woningen, vooral bij nieuwbouwwoningen en renovaties. Het zorgt voor een aangename warmte in je interieur en is zeer onderhoudsvriendelijk. Er is slechts één nadeel: niet ieder type vloer is geschikt voor vloerverwarming. Daarom zocht ik uit met welke vloeren jij ze binnenkort kunt combineren. Ik zet drie vloeren op een rijtje!

vloeren geschikt voor vloerverwarming - www.cozyoak.nl

Vloerverwarming: waarom is niet ieder type vloer geschikt? 

Bij vloerverwarming heb je een vloer met een lage warmteweerstand nodig. Die weerstand heeft een belangrijke functie want de warmte moet direct door de vloer heen kunnen. Gelukkig zijn de meeste vloeren wel geschikt om warmte te geleiden. Hieronder deel ik alvast drie mogelijkheden waarmee je aan de slag kunt gaan. 

cozyoak houten vloer

Deze 3 vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

1. Houten vloer vloerverwarming: CozyOak houten vloer

Welke vloer bij vloerverwarming? Ik begin met mijn favoriet: CozyOak, de betaalbare houten vloer voor op vloerverwarming. Waarom? Omdat lopen op een houten vloer zacht aanvoelt, zeker wanneer die ook nog eens lekker warm is. Daarnaast is een houten vloer zeer duurzaam en straalt ze warmte en gezelligheid uit. 

Helaas is niet iedere houten vloer geschikt voor vloerverwarming, maar de CozyOak houten vloeren zijn dat wél. Deze vloeren ‘werken’ nauwelijks bij opwarming doordat alle houtdelen in hun eigen Nederlandse fabriek met de juiste zorg worden gedroogd, voorgespannen en verlijmd. De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren, waardoor er sowieso eentje in je interieur past. 

Een CozyOak houten vloer mag in aankoop dan wel een klein beetje duurder zijn dan een gemiddelde PVC vloer, maar dat win je snel weer terug. De levensduur van een houten vloer is namelijk veel langer dan die van een kunststof vloer. Op lange termijn komt het zelfs goedkoper uit!

www.cozyoak.nl

www.cozyoak.nl

2. Tegels vloerverwarming

Welke tegels zijn geschikt voor vloerverwarming? Tegels in keramiek of natuursteen zijn harde materialen die goed te combineren zijn met vloerverwarming. Deze materialen isoleren niet en geven de opgenomen warmte geleidelijk af aan de kamer. Let op: bij natuursteentegels en keramische tegels zijn de uitzetvoegen wel iets om rekening mee te houden. Wanneer je dit niet doet, dan loop je het risico dat de voegen of de tegels kunnen barsten. Om barsten te voorkomen, kies je het beste voor een kleiner exemplaar, alsook voor doorlopende voegen in beide richtingen.

welke tegels zijn geschikt voor vloerverwarming

3. Gietvloer vloerverwarming

Gietvloeren hebben een moderne en strakke uitstraling, en zijn net als bovenstaande vloeren geschikt voor vloerverwarming. Een gietvloer voelt van zichzelf al warm en aangenaam aan de voeten. Dit komt omdat het materiaal licht elastisch is en de warmte goed kan geleiden. Als je de vloer nog comfortabeler wilt maken, kan je ze combineren met vloerverwarming. Je kiest wel het beste voor de polyurethaan gietvloeren. Andere mogelijkheden zijn de troffelvloer of het steentapijt vanwege hun open vloerconstructie. 

gietvloer vloerverwarming

Je leest het: er zijn verschillende vloeren geschikt voor vloerverwarming. Bij de tegels moet je er wel rekening mee houden dat de tegels of voegen kunnen barsten. Bij gietvloeren zijn dan weer niet alle types even geschikt om mee aan de slag te gaan. De winnaar is dan ook de betaalbare echte houten vloer voor op de vloerverwarming van CozyOak. Je kunt deze houten vloer makkelijk op de vloerverwarming leggen. Bovendien straalt een houten vloer gezelligheid uit, is ze de meest duurzame keuze en kan je er jarenlang van genieten. Ik ben alvast helemaal fan! Jij ook? 

Veel liefs,
Vanessa xxx