Muziek in je interieur: 5 leuke ideeën

Geplaatst door

Ben jij een echte muziekliefhebber en is muziek onmisbaar in je leven? Dan zal je het wellicht heel leuk vinden om muziek in je interieur te verwerken. Muziek in je interieur geeft je woning een persoonlijke touch en het ziet er ook gewoon supertof uit! Om je te inspireren, deel ik hieronder vijf leuke ideeën om muziek in je interieur te brengen. Kijk mee!

muziek in je interieur 

1. Muziek in je interieur: een muziekinstrument

Een eerste manier om muziek in je interieur te brengen is door het plaatsen van een muziekinstrument. En nee, daar hoef je heus niet zelf een instrument voor te spelen. Heb je een lege muur in de woonkamer? Dan kan je bijvoorbeeld een of meerdere violen aan de muur bevestigen. Een harp of gitaar naast de zetel of in een lege hoek is ook superleuk. Als je woonkamer groot genoeg is, kan je er zelfs een prachtige piano of keyboard neerzetten. Heb je nog een muziekinstrument op zolder liggen? Haal het dan maar van onder het stof want een muziekinstrument is een ontzettend mooie toevoeging aan je interieur. 

gitaar interieur

2. Een CD-collectie

Vond jij het vroeger ook zo leuk om een CD single te gaan kopen in de muziekwinkel? Misschien heb je nog wel een CD-collectie op zolder liggen waar je verder niets meer mee doet. Best zonde, want je kunt je collectie prachtig uitstallen in een open kast of op plankjes aan de muur. Het is niet omdat Spotify momenteel de wereld verovert, dat jouw CD-collectie van vroeger niet meer mag gezien worden. Integendeel: het ziet er juist superleuk uit én je creëert er meteen een vleugje nostalgie mee!

3. Vinyl platen en/of platenspeler

Over nostalgie gesproken… Misschien heb je geen CD-collectie meer, maar wel vinyl platen? Deze zijn ook heel tof! Net als bij de cd’s kan je platen een mooi plekje geven in een open kast of op planken aan de muur. Als je een grote platencollectie hebt, kan je eventueel een paar hangbakken aan de muur hangen. Op die manier kan je makkelijk door je platen bladeren, net als vroeger in de winkel! Een andere mogelijkheid is om enkele platen aan de muur te hangen, zoals op onderstaand voorbeeld.

muziek interieur

Heb je toevallig nog een retro platenspeler in huis? Geef deze dan ook een mooi plekje in je interieur, samen met je platencollectie. Mocht je thuis geen platenspeler meer hebben, dan kan je altijd eens een kijkje gaan nemen in een tweedehandswinkel of tweedehandswebshop. Dit soort items kan je daar dikwijls voor een mooi prijsje scoren!

4. Een radio of cassetterecorder

Een retro platenspeler staat ontzettend leuk in je interieur, maar met een ouderwetse radio of cassetterecorder creëer je dezelfde nostalgische sfeer. Misschien liggen deze ook nog wel ergens op zolder of anders spot je ze wellicht in een tweedehandsshop. Informeer ook zeker eens bij je oma of opa want de kans is groot dat zij nog een van deze schatten op zolder hebben liggen.

5. Gepersonaliseerde posters van je favoriete nummer

Tenslotte kan je muziek in je interieur brengen door middel van muziek posters. En niet zomaar muziek posters! Op Printawave.com kan je mooie, gepersonaliseerde posters maken van je favoriete  nummer. Of dat nu een nummer is van Coldplay, The Beatles of Michael Jackson: jouw poster zal shinen op de muur! Dit is tevens een leuk en origineel cadeau om iemand te verrassen voor Kerst of een andere speciale gelegenheid. Iedere muziekliefhebber zal het fantastisch vinden om een poster van z’n lievelingsliedje te ontvangen.

Het enige wat je hoeft te doen, is hier de favoriete track intypen en er wordt meteen een prachtig design van het nummer gemaakt. Je kunt dit design dan verder aanpassen naar je eigen stijl en wensen, zodat de perfecte poster straks aan jouw muur hangt (of de muur van de gelukkige). 

muziek poster

muziek posters

Uiteraard hoef je het niet bij één muziek poster te houden. Als je nog ergens een lege muur hebt, kan het heel leuk zijn om meerdere posters op die muur te combineren. Je kunt de posters allemaal netjes naast elkaar hangen, dus op een rechte lijn. Echter kan het ook juist leuk zijn om de posters op verschillende hoogtes te hangen en zo een speelse look te creëren. Een soort van gallery wall van je favoriete nummers. Hoe cool is dat? Natuurlijk maak je het zo kleurrijk of juist zo sober als je zelf wilt. Dit is dan ook het grote voordeel van zelf gepersonaliseerde muziekposters maken!

Muziek in je interieur, is het iets voor jou? 

Veel liefs,
Vanessa xxx