Vanessa en muziek: 5 leuke weetjes op een rij

Geplaatst door

Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Ik ben ermee opgegroeid als kind en het laat me nooit meer los. Er gaat dan ook geen dag voorbij zonder dat ik muziek luister. Het is ontspanning voor mij, het maakt me gelukkig, laat me genieten en helpt me in moeilijke tijden. Ondanks dat muziek onmisbaar is voor mij, heb ik hier nog nooit een artikel over geschreven. Tijd om daar verandering in te brengen! Vandaag deel ik vijf leuke weetjes over muziek in mijn leven. 

dj

Foto van 17 jaar geleden: ik was toen 16 jaar.

1. Ik ben geboren in ’89 en ben dus opgegroeid met een cassetterecorder en cassettebandjes. Ik vond dit geweldig en deed niets liever dan muziek luisteren op mijn slaapkamer. En nee, ik luisterde niet naar typische kinderliedjes. Op mijn 6 jaar vond ik dance-nummers zoals ‘Eins, Zwei, Polizei’ en ‘Captain Jack’ fantastisch. Ik heb deze nummers dan ook kapot gedraaid. Mijn ouders herinneren het zich nu nog steeds, lol. Muziek uit de jaren ’90 is trouwens altijd favoriet gebleven. Die nummers zijn pure nostalgie voor mij en ik voel me telkens heel gelukkig wanneer ik deze liedjes hoor. Bij ‘Rhythm Is A Dancer’ krijg ik nog steeds iedere keer kippenvel. Love it!

 2. Mijn papa houdt ook van muziek. Toen ik tiener was, kocht hij een ontzettend coole muziekinstallatie van JB Systems voor ons. Inclusief mengpaneel, cd-spelers, platenspelers, prachtige verlichting en grote boxen waar ontzettend mooie (en luide, haha) muziek uit kwam. Ik vond het geweldig om hiermee te experimenteren en iets later stonden we met ons twee muziek te draaien op feestjes in zalen en cafés. Supercool!

Dit waren voornamelijk verjaardagsfeestjes maar de sfeer zat er altijd goed in. Omdat ik nog zo jong was en doordeweeks gewoon naar school ging, konden we dit op lange termijn niet blijven doen en werd er voornamelijk thuis muziek gedraaid. Inmiddels heb ik een gezin en zie ik mezelf ook niet snel meer achter de draaitafel staan, maar ik heb in ieder geval heel leuke herinneringen aan ons DJ tijdperk. 

3. Muziek draaien vind ik heel tof, maar een muziekinstrument spelen zegt me niks. Ik heb er simpelweg geen geduld voor om het te leren. Het was me al teveel dat ik in het tweede middelbaar blokfluit moest spelen, lol. Ik weet nog dat ik voor mijn examen ‘My Heart Will Go On’ van Céline Dion moest spelen en het zo vals als een kat was. Nee, laat mij dan maar gewoon deejayen.

4. Thuis luister ik het liefst muziek met mijn koptelefoon op als ik alleen thuis ben. Dit om de reden dat mijn draadloze koptelefoon van Sony een ontzettend mooie bass heeft en het zo helemaal mijn geluksmomentje is, mijn moment van ontspanning. Ik luister naar muziek op Youtube, maar ook veel naar online radio. Op online-radio.nl zijn honderden live streams van bekende landelijke radiostations en regionale zenders terug te vinden, ook vanuit België. Naast radio kan je op de website ook gemakkelijk zoeken en luisteren naar duizenden podcasts. Podcasts zijn niet zo mijn ding, maar misschien heb jij er wel iets aan. In dat geval is het zeker de moeite om online-radio.nl even bij je favorieten te zetten!

5. Naast muziek uit de jaren ’90 luister ik ook graag naar andere muziekstijlen, gaande van foute muziek tot dance en hardstyle. Tussendoor luister ik ook wel eens naar R&B en Nederlandstalige muziek zoals die van Camille en Pauline. Maar het allerliefst mag er toch een flinke bass in zitten, haha. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe mijn stemming is. Op sommige dagen kunnen de speakers niet hard genoeg knallen en op andere dagen mag het een tikkeltje rustiger. 

Duchi Davoy en ik, op één van mijn eerste DJ feestjes. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Muziek in je interieur: 5 leuke ideeën

3 reacties

  1. Waar is den tijd…. Dj Spacy….. in de living en op feestjes….. lang geleden maar zeer leuke periode

Reacties zijn gesloten.