Recept tagliatelle met gerookte zalm – Stel jij jezelf ook weleens de vraag: wat eten we vandaag? In dit artikel deelt Stéphanie een van haar favoriete gerechten: tagliatelle met gerookte zalm. Voor dit heerlijke gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig én het is gemakkelijk klaar te maken. Ideaal dus wanneer je na een lange werkdag thuiskomt en geen zin meer hebt om uitgebreid te kokerellen. Hieronder wordt het recept van tagliatelle met gerookte zalm stap voor stap uitgelegd. Dat wordt alvast smullen!
Recept tagliatelle met gerookte zalm (4 personen)
Wat heb je nodig?
– 500 gram tagliatelle
– 2 x 200 gram gerookte zalm
– ongeveer 200 ml melk
– 1 eetlepel zout
– een beetje olijfolie of boter
– 2 potjes Valblanc verse roomkaas met knoflook en kruiden OF Philadelphia knoflook & fijne kruiden
Bereidingstijd
Ongeveer 40 minuten.
Recept tagliatelle met gerookte zalm: stap voor stap
Breng water aan de kook, voeg 1 eetlepel zout toe en een beetje olijfolie of boter.
Ondertussen kan je de gerookte zalm in vierkantjes snijden.
Kookt het water? Voeg dan de tagliatelle toe en kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken.
Terwijl de pasta kookt, kan je de saus maken. Doe ongeveer 200 ml melk in een andere kookpot.
Voeg de twee potjes kruidenkaas toe aan de melk en meng dit met een klopper. Maak de saus warm totdat ze pruttelt en zet dan het vuur af.
Haal de saus van het vuur, voeg de stukjes zalm toe en meng dit door elkaar.
Giet de pasta af en doe deze terug in de kookpot.
Voeg de saus bij de pasta en meng dit door elkaar.
De tagliatelle met gerookte zalm is klaar. Eet smakelijk!
Nog kruidenkaas en zalm over? Maak er wraps mee!
Wat heb je nodig?
– wraps
– Valblanc verse roomkaas met knoflook en kruiden OF Philadelphia knoflook & fijne kruiden
– gerookte zalm
– eventueel komkommer
Recept wraps met kruidenkaas, zalm en komkommer
Smeer de wraps in met de kruidenkaas en leg er de gerookte zalm op. Eventueel kan je ook stukjes komkommer toevoegen als je dat lekker vindt. Rol de wrap op en that’s it. Lekker als lunch of als avondeten!
Dit artikel is geschreven door Stéphanie.
Veel liefs,
Vanessa xxx