Recept: AH Mexicaanse burritos verspakket

Geplaatst door

Onlangs gingen Glenn en ik eens boodschappen doen bij de Albert Heijn en viel ons oog op het AH Mexicaanse burritos verspakket. We houden van lekker (pikant) eten en vinden het leuk om af en toe een verspakket uit te proberen. Ondanks dat ik absoluut geen foodblogger ben, vind ik het wel fijn om het verspakket burritos AH recept te delen met jullie. Wellicht kunnen jullie hier inspiratie uithalen of krijgen jullie zin om er ook eens mee aan de slag te gaan. Kijk mee!

ah mexicaanse burritos verspakket

AH Mexicaanse burritos verspakket – € 4,99 (4 personen)

Het verspakket burritos bevat de volgende ingrediënten: 

– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 3 tomaten
– 1 witte ui
– 1 rode ui
– 2 knoflooktenen
– 1 jalapeñopeper
– 1 limoen
– blikje bonenmix
– zakje kruidenmix

ingrediënten mexicaanse burritos
Dit moet je zelf toevoegen:

– 300 gram rundergehakt
– 8 tortilla wraps
– 50 gram geraspte belegen kaas
– 2 eetlepels (olijf)olie

Verspakket burritos AH recept

Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.

Spoel de groenten.

Snijd de paprika’s in stukjes. Snij de tomaten in stukjes, pel en snipper de uien en knoflook. Halveer de jalapeñopeper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de jalapeñopeper fijn. 


Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het gehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur. 

Voeg de ui, knoflook, paprika en naar smaak de jalapeñopeper toe, en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de tomaten, het sap van de limoen, de uitgelekte bonenmix en het zakje kruidenmix toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. 

Verdeel het mengsel over de wraps en rol de wraps op.

Leg de gevulde wraps in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de wraps in 10 minuten. Bij ons waren de wraps na 15 minuten klaar. Houd deze tijd een beetje in de gaten want het verschilt waarschijnlijk per oven. 

Ervaring

De Mexicaanse burritos zijn superlekker! Ze zien er misschien niet uit zoals op de verpakking (we hadden niet de juiste geraspte kaas), maar ze smaken in ieder geval heel goed. De smaak is kruidig en licht pikant. De bonen geven de burritos een zachte toets. Dit gerecht bevat veel groenten en dat is mooi meegenomen. 

Volgens Albert Heijn is dit verspakket geschikt voor 4 personen en dat klopt ook. Glenn en ik hebben er twee dagen van kunnen eten. De bereidingstijd is zogezegd 35 minuten (25 minuten bereiding en 10 minuten oven), maar wij zijn er toch een uur mee bezig geweest (45 minuten bereiding en 15 minuten oven). Niet erg, maar wel iets om mee rekening te houden als je bijvoorbeeld doordeweeks niet veel tijd hebt om te koken.

Wij zijn heel tevreden over dit AH verspakket en we zullen het zeker nog eens kopen. Al zijn we nu ook wel benieuwd naar de andere verspakketten van de Albert Heijn. We vinden het erg handig dat de meeste ingrediënten in het pakket zitten, volgens de juiste hoeveelheid. Zonder het pakket en het recept hadden we namelijk geen idee hoe we mexicaanse burritos moeten maken. Uiteraard kan je alle ingrediënten ook los kopen, maar we weten niet of dit goedkoper uitkomt dan wanneer je het verspakket koopt.

ah mexicaanse burritos verspakket

Heb jij al eens Mexicaanse burritos gemaakt? Gebruik jij soms verspakketten? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Recept: Lidl Verspakket Curry Madras (met foto’s)