Online boodschappen doen bij Delhaize: mijn ervaring

Geplaatst door

Online boodschappen doen bij Delhaize – Online boodschappen doen is in deze tijd ontzettend handig. In een tijd waarin we allemaal druk bezig zijn met werken, huishouden, kinderen en hobby’s. Online boodschappen bestellen brengt veel voordelen met zich mee. Je bespaart veel tijd want je kunt gewoon vanuit je luie zetel bestellen én je koopt vaak alleen wat je nodig hebt omdat je niet verleid wordt door al het lekkers in de winkel.

Ik zie er zeker de voordelen van en daarom heb ik een tijdje online boodschappen gedaan bij Delhaize. Echter ben ik er inmiddels mee gestopt vanwege de nadelen. Want ja, ook die zijn er. Hieronder vertel ik je graag meer over de voor- en nadelen die ik heb ervaren.

online boodschappen doen bij delhaize

Online boodschappen doen bij Delhaize: de voordelen

Gemakkelijk 

Online boodschappen bestellen en boodschappen aan huis laten leveren is ontzettend gemakkelijk. Je kunt je boodschappen online via de webshop doen of via de My Delhaize-app. Daar krijg je ook meteen een overzicht van je SuperPlus punten, e-deals en promo’s. Je kunt gewoon bestellen vanuit je luie zetel en je laat de boodschappen aan huis leveren op een moment dat voor jou past. Overdag, ’s avonds of in het weekend: alles is mogelijk.

Door een tijdslot te reserveren, kies je zelf wanneer de boodschappen aan huis worden geleverd. Dit kan bijvoorbeeld tussen 08:00 en 14:00 uur zijn, tussen 14:00 en 18:00 uur of tussen 16:00 en 20:00 uur, om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Tijdbesparend

Je kunt kiezen voor thuislevering of afhaling in een Collect-punt. Ik heb altijd gekozen voor thuislevering omdat dit gewoon het gemakkelijkste is. Je kunt van thuis uit bestellen, maar bijvoorbeeld ook tijdens de middagpauze op je werk. Als je de My Delhaize-app installeert, kan je makkelijk via je smartphone bestellen en heb je zelfs geen computer nodig.

Wanneer je jouw boodschappen gaat afhalen in een Collect-punt moet je je alsnog verplaatsen en verlies je nog steeds tijd. Zeker wanneer er een lange rij mensen staat aan te schuiven, gaat er toch weer kostbare tijd verloren. Echter kan een Collect-punt wel interessant zijn als je er bijvoorbeeld sowieso passeert met de auto als je van je werk naar huis rijd. Dan kan je natuurlijk net zo goed je boodschappen mee naar huis nemen. 

Favoriete producten bewaren

Als je iemand bent die vaak dezelfde producten koopt, dan hoef je deze items niet iedere keer opnieuw aan je winkelmandje toe te voegen. Je kunt je favoriete producten namelijk bewaren zodat je de volgende keren sneller shopt. De items die je niet nodig hebt, kan je gewoon wissen. Hiermee bespaar je opnieuw veel tijd.

Minder verleidingen = besparen op boodschappen

Als je wilt besparen op boodschappen, dan raad ik wel aan om online boodschappen te doen. Ik maakte op voorhand een boodschappenlijstje en kocht enkel de items die ik nodig had. Of ja, bijna. Hier en daar zal ik wel eens een extra product in mijn winkelmandje gegooid hebben, maar veel minder dan wanneer ik naar de fysieke winkel ging. Als ik door de winkelrekken loop, kom ik veel meer in de verleiding om dingen te kopen. De rekening aan de kassa was altijd hoger dan wanneer ik online boodschappen deed. 

Diepvriesproducten blijven koel

De boodschappen worden netjes in kartonnen dozen geleverd. Ik heb deze lege dozen altijd hergebruikt om ons papier- en kartonafval in te stoppen. Als je diepvriesproducten hebt besteld, worden deze bevroren geleverd in een plastic zak. In de camionette van de chauffeur bevindt zich een soort van koelvak waarin de diepvriesproducten worden vervoerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er producten ontdooien tijdens het transport.

online boodschappen delhaize

Online boodschappen bestellen bij Delhaize: de nadelen

Producten uit voorraad

Ik heb een paar weken na elkaar online boodschappen gedaan bij Delhaize en er waren iedere keer producten uitverkocht. Zo heb ik bijvoorbeeld nooit brood of sandwiches kunnen kopen omdat ze steeds uit voorraad waren, ongeacht op welke dag of op welk tijdstip ik mijn bestelling deed. Ook fruit en groenten waren dikwijls uit voorraad. Hierdoor moest ik alsnog naar de bakker of een andere supermarkt om deze producten te kopen en dat vond ik niet fijn. Wellicht zal niet iedereen hier evenveel last van hebben en zal het vooral afhangen van welke producten je nodig hebt. 

De producten blijven ook niet in je winkelmandje zitten. Tijdens het online winkelen kan het dus gebeuren dat het laatste pak appels ineens uit je winkelmandje verdwijnt omdat iemand anders ermee is gaan lopen. Dit kan natuurlijk ook gebeuren in de fysieke winkel, al heb ik wel de indruk dat de voorraad daar veel beter wordt aangevuld. 

Betaalmogelijkheden

Hoe online betalen bij Delhaize? Je kunt ervoor kiezen om je boodschappen op voorhand te betalen, maar dit kan alleen met Visa, Mastercard en Maestro. Ik vind het heel jammer dat dit niet met Bancontact kan. Een andere optie is om de boodschappen te betalen bij levering en dan kan je wél betalen met Bancontact, elektronische maaltijdcheques, Visa, Maestro en Mastercard. De chauffeur maakt trouwens altijd een foto van de boodschappen als bewijs van levering. 

Bereidingskosten en leveringskosten

Wat kost levering aan huis Delhaize? Voor thuislevering moet je altijd bereidingskosten en leveringskosten betalen. De kosten variëren tussen de € 5,95 en € 12,95, afhankelijk van het gekozen tijdslot en de leveringszone. Gratis levering Delhaize is mogelijk als je producten van de week koopt. Als je bijvoorbeeld twee dozen crackers koopt, is de levering gratis. Voor thuislevering is er een minimumbedrag van € 60 nodig (exclusief promoties).

Hoeveel kost Collect en Go Delhaize? Afhalen in een Collect-punt kan vanaf € 2,95 of gratis bij aankoop van minstens € 150 of als je producten van de week koopt. Op je eerste bestelling krijg je € 15 korting. Dit geldt zowel voor thuislevering als Delhaize Collect. 

Kortingsbonnen

Online kan je geen Delhaize punten inruilen of kortingsbonnen inwisselen. Bij thuislevering kan je de kortingsbonnen wel aan de chauffeur geven en de korting wordt dan onmiddellijk afgehouden van het totaalbedrag. Maar dan mag je wel niet op voorhand hebben betaald want dan lukt het niet meer. Wanneer je je bestelling ophaalt in een Collect-punt, kan je de kortingsbonnen aan de medewerker geven zodat de korting van het totaalbedrag wordt afgehouden.

Producten niet geleverd

Ik heb twee keer meegemaakt dat er een aantal producten niet geleverd werden. Misschien waren deze producten last minute dan toch uit voorraad of heeft de inpakker zich vergist. De exacte reden weet ik niet, maar ik vond het niet fijn omdat ik hierdoor dan alsnog naar de winkel moest om die ontbrekende producten te gaan halen.

Volgens de chauffeur zou Delhaize contact met mij opnemen om de ontbrekende producten op een ander tijdstip te bezorgen, of om mijn geld terug te storten. Echter gebeurde dit niet en moest ik zelf naar de klantendienst Delhaize bellen om mijn geld terug te krijgen. Stel dat ik zelf niet zou bellen, dan steekt Delhaize deze centen dus mooi in hun zak. Niet zo netjes, vind ik.

Levering te laat

Het is één keer gebeurd dat de levering te laat kwam. Normaal zou de chauffeur tussen 14:00 uur en 17:00 uur langskomen, maar hij was er pas na 20:00 uur. Dit is gelukkig slechts één keer gebeurd waardoor ik het door de vingers zie. De chauffeur vertelde dat hij die dag veel pech in het verkeer had en daar heb ik wel begrip voor. Niet leuk, maar kan gebeuren. Mocht de levering nu elke keer te laat zijn geweest, dan zou ik hier wel echt een punt van maken.

online boodschappen doen

Besluit

Je leest het: online boodschappen doen bij Delhaize heeft voor- en nadelen. Ik ben ermee gestopt omdat ik me er enorm aan stoorde dat dezelfde producten telkens uit voorraad waren en sommige producten niet geleverd werden. Als ik dan toch nog naar de supermarkt moet lopen, dan bespaar ik niet echt tijd met online boodschappen doen en kan ik net zo goed naar de fysieke winkel gaan. Dit is natuurlijk mijn ervaring met Delhaize aan huis. Wellicht zijn er andere supermarkten die mij een betere service kunnen bieden. 

Welke supermarkten leveren aan huis?

Wie brengt boodschappen aan huis? Delhaize, Albert Heijn en Carrefour. Bij Colruyt is het momenteel alleen mogelijk om je boodschappen af te halen, maar in de toekomst zou thuislevering ook mogelijk zijn. Bij Spar is alleen afhaling in de winkel mogelijk. 

Binnenkort wil ik graag eens online boodschappen bestellen bij Albert Heijn. Ik ben heel benieuwd naar hun service en of zij meer producten in voorraad hebben dan Delhaize. Ik hoop in ieder geval dat Albert Heijn me minder teleur zal stellen. 

online boodschappen bestellen

Online boodschappen bestellen, doe jij het ook? Of ga je toch liever naar de fysieke supermarkt? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

 1. wat ik wel heel beu ben is dat al die mensen die daar werken geen deur kunnen openen of op een normale manier kunnen sluiten, ik zal jullie de rekening eens sturen van al de kosten aan onze voordeur en beschadigingen in onze gang! Alles davert als Delhaize komt leveren bij de buren! wat een reclame, wij gaan bij jullie concurrent en gaan de buren hier ook van overtuigen, zo hoort niet iedereen wanneer onze aankopen geleverd worden en zijn we van onze extra kosten in het gebouw van af! Echt niet klant vriendelijk!

  1. Wat vervelend om te lezen Julia. Ik begrijp dat je dit niet leuk vindt. Inmiddels bestellen wij al een tijdje boodschappen bij Albert Heijn en daar zijn wij heel tevreden over. Niet alle bezorgers zijn even vriendelijk, maar dat is ook het enige minpunt.

 2. bij albert heyn moet je borg betalen voor hun boxen, evenzeer bij colruyt en daar nog extra voorde chauffeur, dus hier moet je ook terug naar de winkel om die in te leveren als je verder geen gebruik maakt van de levering
  bij delhaize kun een teveel of niet goed geleverde bestelling niet in de winkel inleveren, ook zal een artikel op gewicht altijd een groter gewicht zijn dan gevraagd
  hier in brugge met zijn kleine straten sturen ze franstalige chauffeurs die dan de starrtnamen niet kunnen begrijpen enwarr je ook niets kunt tegen zeggen/vragen, kennen geen enkel vlaams woord

  1. Bedankt voor je reactie Jan!

   Klopt, bij AH moet je borg betalen. Kan een nadeel zijn, maar wij bestellen toch elke week opnieuw dus het stoort ons niet. Mocht je slechts een keer bestellen, dan is dat inderdaad wel zonde van je geld. Jammer dat de chauffeurs in Brugge geen Vlaams spreken, bij ons gelukkig wel.

 3. je artikel is van 2022. Ik kan ondertussen een boek schrijven over de (wan) praktijken van thuisleveringen Delhaize. Dan neem je toch een andere zul je zeggen. Voor mij als bedlegerige invalide is er echt niet veel andere keuze. AH & colruyt beloofden reeds zolang om in onze regio 3290 te leveren en Rayon (super kwaliteit maar beperkt ass) is ermee gestopt. In carrefour waar ooit de maden uit de verse vis kropen heb ik al helemaal geen vertrouwen. Ik ben nu genoodzaakt veel te bestellen via Amazon maar voor vers en diepvries blijf ik afhankelijk van Delhaize. De wekelijke blunders op de site maken het ook intressant maar ondanks een bevestigingsmail is het altijd weer mailen en bellen met de klanten/boekhoudingsdienst die er meestal proberen onderuit te geraken. Eén voordeel ze ontnemen mij de eetlust.

Reacties zijn gesloten.