Hoe krijg je kreukels uit kleding zonder strijken?

Geplaatst door

Kreukels uit kleding – Ben jij geen fan van strijken? Zie je er tegenop om voor alle kledingstukken de strijkplank boven te halen? Je bent zeker niet de enige! Hoe krijg je kreukels uit kleding zonder strijken? Hoe krijg je kleding glad zonder strijkijzer? Er zijn een aantal trucjes om kreukels uit je kleding te halen, zonder dat er een strijkijzer aan te pas komt. Met deze tips krijg je jouw kleding kreukvrij!

hoe krijg je kreukels uit kleding zonder strijken

Hoe krijg je kreukels uit kleding zonder strijken? 8 tips!

1. Stijltang

Kleding kreukvrij zonder strijkijzer? Dat kan met een stijltang! Met een stijltang haal je niet alleen kreukels uit je haar, maar ook uit je kleding. Dit trucje werkt helaas niet voor grote oppervlakken, maar kraagjes of boordjes van hemden maak je er snel glad mee. Let er wel op dat je de temperatuur niet te warm zet.

2. Plantenspuit met water en azijn

Wat i.p.v. strijken? Mix 1/3 natuurazijn met 2/3 water. Doe dit mengsel in een plantenspuit en schudden maar! Als je dit op de kreukels sprayt, zouden de kreukels als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen. Laat het kledingstuk goed drogen alvorens je het aantrekt.

3. Fluitketel

Heb jij nog een ouderwetse fluitketel om water mee te koken? Perfect! Je kunt de stoom van de fluitketel namelijk gebruiken om kleding mee te stomen. Hou het kledingstuk met de vouw in de stoom als het water begint te koken. Let er wel op dat je het kledingstuk minimaal 20 centimeter van de ketel afhoudt.

4. Föhn

Wat te doen als je geen strijkijzer hebt? Je kunt ook een föhn als kledingstomer gebruiken. Zet de föhn op de warmste stand en haal de kreukels met de warme lucht uit het kledingstuk. De beste manier is om de föhn op zo’n 5 tot 10 centimeter afstand te houden van je kleding. Extra tip: maak je kledingstuk een beetje vochtig want dan werkt dit trucje nog beter!

hoe krijg je kleding glad zonder strijkijzer

5. Badkamer 

Hoe voorkom je kreukels? Door je kleding in de badkamer te hangen, kan je kreukels uit kleding stomen. Zet de douche op een warme stand en hang je kleding zo dicht mogelijk bij de douche, maar wel ver genoeg zodat het niet nat kan worden. Sluit alle deuren en ramen en wacht een paar minuten. Ideaal is om ondertussen zelf te douchen, zo gaat de tijd sneller voorbij en ben je ook meteen lekker fris! 

6. Natte handdoek

Hoe krijg je kleding glad zonder strijkijzer? Leg je kleding op een vlakke ondergrond zoals een tafel of strijkplank. Leg een natte handdoek op de kreukels in je kledingstuk en druk er stevig op met je handen. Daarna moet je kleding wel even drogen, maar de kreukels zullen niet meer te zien zijn.

7. In de droogkast met ijsblokjes

Het klinkt misschien een beetje raar, maar deze manier van strijken zonder strijkijzer werkt echt! Stop je gekreukte kleding met een paar ijsblokjes in de droogkast gedurende een paar minuten op de warmste stand. Het ijs zal smelten waardoor er stoom vrijkomt. Dit zorgt ervoor dat alle kreukels in je kleding verdwijnen.

8. Robijn Dry Wash Spray 

Vorig jaar schreef ik een review over de Robijn Dry Wash Spray. Deze verfrissende spray neutraliseert vieze geurtjes én verwijdert kreukels in kleding. Leg je kledingstuk plat op bed en spray op zo’n 20 centimeter afstand. Wrijf het kledingstuk vervolgens glad met je handen om kreukels te verwijderen en hang het op om te drogen. En voilà: je kleding is glad zonder strijkijzer en ruikt ook nog eens heerlijk naar Robijn. Wat wil je nog meer?

Ook met deze tips hoef je bijna nooit meer te strijken!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 Dingen die het huishouden makkelijker maken

2 reacties

  1. Ik wist niet dat er zoveel andere manieren waren om kreukels te verwijderen.
    Leuke tips voor iemand zoals ik die dus niet graag strijk.

Reacties zijn gesloten.