Lifehack: Hoe vind je een mug op je kamer?

Geplaatst door

Hoe vind je een mug op je kamer? Een mug vangen is niet altijd makkelijk. Je hoort het irritante beestje constant rond je hoofd zoemen, maar zodra je het licht aansteekt is hij nergens te vinden. Hoe vang je een mug op je kamer? Met onderstaand trucje kan je muggen vangen en kan je snel weer genieten van je welverdiende nachtrust. 

hoe vind je een mug op je kamer

Muggen verjagen in de slaapkamer

Kan je niet slapen door muggen? Niemand wordt vrolijk van muggen op de slaapkamer. Hierbij geldt dan ook: beter voorkomen dan genezen. Er zijn een aantal manieren om muggen op afstand te houden. Hier vind je alvast 5 natuurlijke middelen tegen muggen die absoluut het proberen waard zijn. Muggen zijn niet gek op deze middelen en zullen snel jouw slaapkamer voorbij vliegen. 

Echter kan het toch gebeuren dat er een mug op je kamer zit en je helemaal gek wordt van dat vervelende gezoem rond je oren. In dat geval is er een handig trucje om de mug in de val te lokken zodat je ze gemakkelijker kunt vangen.

hoe vang je een mug op je kamer
Hoe vind je een mug op je kamer?

Hoe vang je een mug op je kamer? Dat is simpel: met een zaklamp en een vliegenmepper. Je kunt overigens ook prima de zaklampfunctie van je gsm gebruiken. Doe alle lichtbronnen in de kamer uit en schijn met de zaklamp op een plek dichtbij jezelf in de buurt. De mug zal niet afkomen op het licht, maar wel op jouw ademhaling en geur. Door diep in- en uit te ademen kan je de mug sneller naar jou toe lokken, waardoor je hem sneller kunt vangen. 

Wanneer de mug door het licht van de zaklamp vliegt, zal je een lange schaduw in de kamer zien. Op die manier is het makkelijker om het kleine insectje te spotten. Door je ademhaling zal de mug sneller op het licht van de zaklamp afkomen. Zie je de mug landen? Dan is het aan jou om in één keer raak te slaan. Zo kan je snel verder slapen zonder gezoem en jeukende muggenbeten. Door vanaf nu altijd een zaklamp in je nachtkastje te bewaren, kan je jezelf heel wat ellende besparen!

Muggenbeten voorkomen

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Om muggenbeten te voorkomen, kan je een klamboe kopen. Dit wordt ook wel een muskietennet genoemd. Met de klamboe van Bambulah kan je genieten van een goede nachtrust zonder dat je gestoord wordt door muggen of andere vervelende insecten. En laat ons eerlijk zijn: zo’n klamboe ziet er ook nog eens ontzettend mooi en romantisch uit! 

Lees ook: Hoe houd je insecten buiten in de lente en zomer?