5x Kleine dingen die je stiekem ongelukkig maken

Geplaatst door

Gelukkig zijn is één van de belangrijkste dingen in je leven. Maar hoe word je nu écht gelukkig? Uiteraard spelen gezondheid, liefde, plezier en financiële zekerheid een belangrijke rol, maar ook de kleine dingen dragen bij aan een (on)gelukkig leven. Als je deze vijf kleine dingen uit je leven bant, ben je alvast een stuk dichter bij een gelukkig leven. Deze kleine dingen maken je onnodig ongelukkig, wellicht zonder dat je erbij stilstaat. Tijd om daar komaf mee te maken!

ongelukkig

5x Kleine dingen die je ongelukkig maken

1. Te veel spullen hebben

Word jij ook zo onrustig van al die rommel in huis? Dat is niet zo vreemd. Men zegt namelijk niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. In eerste instantie voelt het misschien heel fijn om veel spullen te kopen en te hebben, maar na een tijdje gaat dat gevoel weg. Voordat je het weet heb je zoveel spullen die je eigenlijk niet meer wilt of niet meer nodig hebt, met als gevolg dat je er ongelukkig van wordt. Eens flink opruimen is dus de boodschap! Hier kan je meer lezen over een minimalistische levensstijl

2. Niet goed voor jezelf zorgen

Als je lichaam gelukkig is, dan zal jij dat ook zijn. Plan regelmatig een me-time momentje in en doe dingen waar jij blij van wordt. Dit kan een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of kapper zijn, het nemen van een heerlijk bad, het lezen van een boek of een wandeling in het bos. Geniet gerust van dat wijntje en die lekkere pizza, maar probeer daarnaast ook gezond en gevarieerd te eten om goed voor je lichaam te zorgen. Lees hier 13 tips om goed voor jezelf te zorgen

3. Je tijd fout indelen

Tegenwoordig zijn we allemaal druk, druk, druk. Vooral onze job staat voorop. Begrijpelijk want alleen zo komt er geld in het laatje. Echter is het gevaarlijk om naast je job nog weinig tijd voor jezelf te hebben, of tijd voor de mensen van wie je houdt. Zorg er dus voor dat jij én zij voldoende aandacht krijgen. Je job mag dan wel belangrijk zijn, maar de tijd naast je job ook. Probeer daarom een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Lees ook: Tijd tekort? Met deze tips haal je meer uit je week!

hoe word je ongelukkig

4. Je omringen met mensen die je niet leuk vindt

Je kunt niet altijd bepalen met wie je omgaat. Zo kan je bijvoorbeeld niet kiezen wie je collega’s zijn, maar je vrienden heb je wél in de hand. Heb je een vriendin die je eigenlijk helemaal niet kan uitstaan? Of een vriend die altijd maar negatief is en jou hierdoor onzeker of ongelukkig maakt? Tijd is kostbaar. Verspil het niet aan mensen die het niet verdienen. Je kunt die tijd veel beter gebruiken voor de mensen die wél veel voor je betekenen.

5. Te veel op social media zitten

Tenslotte maken Instagram, Facebook en andere social media kanalen veel mensen ongelukkig. Wanneer je te veel op social media gaat zitten, ga je jouw eigen leven steeds vergelijken met dat van anderen. De kans is groot dat je hier ongelukkig van wordt. Hou in je achterhoofd dat het leven op social media veel mooier wordt afgebeeld dan het in werkelijkheid is. Vergelijk jezelf niet met anderen maar steek juist energie in je eigen leven want dat is het allerbelangrijkste!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Wat moet je doen als je je eenzaam voelt?

Eén reactie

  1. Stuk voor stuk herkenbare puntjes vrees ik.
    Maar vooral twee en drie zou ik wat meer werk van moeten maken… maar hoe begin je eraan hé?

Reacties zijn gesloten.