Bruine vlekken strijkijzer verwijderen op je kleding

Geplaatst door

Bruine vlekken strijkijzer verwijderen op je kleding – Niets is vervelender dan een blouse of hemd strijken en erachter komen dat er bruine vlekken van het strijkijzer op zitten. Geen paniek: ik heb een handige oplossing voor je! Helaas werkt deze tip wel alleen op een lichte vlek. Kledingstukken die verbrand zijn of dingen die gesmolten zijn, kan je niet zomaar repareren en kan je beter weggooien. Maar als het om een lichte vlek gaat, is de volgende tip zeker het proberen waard!

bruine vlekken strijkijzer

Bruine vlekken strijkijzer verwijderen op je kleding

Ammonia en waterstofperoxide

Hoe krijg je strijkvlekken uit kleding? Wat het belangrijkste en het meest effectief is, is om de strijkijzervlek goed nat te houden met een mengsel van ammonia en waterstofperoxide. Let er wel op dat je er niet te veel van gebruikt. Heb je toevallig een druppelpipet in huis? Perfect, want hiermee druppel je de juiste hoeveelheid.

De tijd dat je het moet laten intrekken, hangt af van de ernst van de vlek. Het kan een paar minuten duren, maar ook een aantal uren. Spoel vervolgens de stof uit met water en doe het kledingstuk in de wasmachine zoals je gewoonlijk doet. Als je ook nog Vanish Oxi Action gebruikt, is de vlek zo verdwenen!

Wat bij haast?

Moet je het kledingstuk dezelfde dag nog aantrekken? Dan moet je voor deze oplossing kiezen. Je hoeft het kledingstuk niet te wassen waardoor je veel tijd bespaart. Smeer een beetje azijn op de strijkijzervlek en veeg het met een propere doek weg. Makkelijk én handig! Met een beetje textielverfrisser tover je die zure azijngeur overigens meteen weg. 

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. In dit artikel lees je hoe je de onderkant van een strijkijzer moet schoonmaken. Zo voorkom je te allen tijde bruine vlekken van het strijkijzer op je kleding.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *