Zonnebrand en make-up combineren: 5 gouden tips

Geplaatst door

Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Maar wat als je ook make-up wilt dragen? Kun je zonnebrandcrème als dagcrème gebruiken? Hoe combineer je zonnebrand met foundation? En kan zonnebrand over make-up? Je leest er alles over in deze blogpost!

zonnebrand en make-up

Zonnebrand en make-up combineren

1. Zonnebrand met hoge SPF

Allereerst is het belangrijk om de hoogte van je factor in je zonnebrandcrème te kiezen. Het beste is om een hoge SPF (Sun Protection Factor) te kiezen. Ga voor een product met minimaal SPF 30, maar hoger is nog beter. Onthoud dat je je meerdere keren per dag moet (bij)smeren als je in de zon gaat. De werking van SPF neemt namelijk af en moet gedurende de dag bijgehouden worden. 

2. Zonnebrand onder make-up, maar na je dagcrème

Hoe combineer je zonnebrand met make-up? Zonnebrandcrème moet je altijd onder je make-up aanbrengen, maar wel pas na je dagcrème. De ingrediënten van je dagcrème werken namelijk alleen als je de crème direct op je huid smeert en niet als er een soort van barrière (zonnebrand) tussen zit.

Sta ook even stil bij wat voor dagcrème je draagt. Als je gewoonlijk een vette dagcrème gebruikt, dan zal dat op warme zomerdagen niet zo handig zijn. Een te vette dagcrème zorgt ervoor dat je zonnebrandcrème niet goed in je huid kan trekken. Een dagcrème op waterbasis is een betere optie als je in de zon gaat. 

3. Dagcrème met SPF

Vandaag de dag bevatten veel dagcrèmes SPF. Echter gaat het meestal om factor 15. Dat is mooi meegenomen, maar voor een dagje strand of een middagje op het terras is dit toch wel te weinig. Daarom is het belangrijk om nog een aparte SPF of zonnebrandcrème te gebruiken. Ik gebruik heel graag de Clay And Glow Protecting Face Sunscreen SPF30 maar er zijn natuurlijk nog andere merken die een SPF in het assortiment hebben. Het voordeel van de Clay And Glow Protecting Face Sunscreen is dat je dit product ook als dagcrème kunt gebruiken. 

kan zonnebrand over make-up

4. Zonnebrand en foundation combineren

Je zonnebrand met foundation mengen klinkt misschien als een goed idee, maar dat is het helaas niet. Door deze producten te mengen, wordt de hoogte van de SPF gehalveerd en tasten de chemische bestanddelen elkaar aan. Dit heeft als gevolg dat de zonnebrandcrème niet goed meer werkt. Het beste is om de producten in aparte laagjes op je gezicht te smeren. Vind je dat niet fijn aanvoelen? Gebruik dan een primer met SPF. Deze biedt niet alleen bescherming maar zorgt ook voor de perfecte basis voor je make-up.

Wat ook handig is: een foundation met SPF! Deze kan je ’s ochtends aanbrengen en doorheen de dag gewoon bijwerken. Wanneer je later op de dag nog eens wilt smeren, dan kan je het beste investeren in een fysische UV-filter in plaats van een chemische filter. Hiermee wordt je huid ook na een paar uur nog goed beschermd.

5. Kan zonnebrand over make-up? 

Tenslotte is het handig om te weten dat je zonnebrand over make-up kunt aanbrengen. In dat geval kan je het beste een flesje zonnefluïde met factor 30 of 50 aanschaffen. Deze hele vloeibare zonnebrandcrème kan je op een later moment nog over je make-up heen gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je dit deppend doet. Veeg vooral niet want dan veeg je je make-up gewoon weg.

Zonnebrand en make-up combineren klinkt lastig, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen maar even weten hoe. En dat is na het lezen van dit artikel hopelijk een stukje duidelijker geworden!

Veel liefs,
Vanessa xxx