Recept: Lidl Verspakket Curry Madras (met foto’s)

Geplaatst door

Afgelopen zondag ben ik aan de slag gegaan met het Lidl verspakket curry madras. Na de groene curry, die absoluut in de smaak viel, was het tijd om de rode curry eens te proberen. Ik kan je nu al verklappen dat de curry madras ook heerlijk is! Ben je benieuwd hoe je het curry madras verspakket maakt? In deze blogpost laat ik het je stap voor stap zien aan de hand van foto’s. Kijk mee!

curry madras verspakket lidl

Lidl verspakket curry madras – € 4,99

In het Lidl verspakket curry madras zitten de volgende ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 2 tomaten, 1 ui, 1 limoen, 1 rode paprika, 1 rode peper, een brikje kokosmelk (200 ml) en een zakje madras currypasta (100g).

curry madras lidl

Dit moet je zelf toevoegen: 300g (basmati)rijst, 300g kipfilet in blokjes en 2 eetlepels (olijf)olie. 

Ik heb geen kipfilet in blokjes gevonden in de supermarkt. Daarom heb ik onderstaande borstfilet gekocht en deze zelf in blokjes gesneden.

Het curry madras verspakket kost € 4,99 en is bedoeld voor 3 à 4 personen. Volgens Lidl is de bereidingstijd 30 minuten, maar uit ervaring weet ik dat dit vaak langer is. 

Recept curry madras Lidl

Spoel de groenten.

Pel en snipper de ui. Ik gebruik hiervoor een uiensnijder. Dit is makkelijk, snel én je ogen tranen er niet van!

Snij de paprika en tomaten in grove stukken. 

Snij de bloemkool in kleine roosjes.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pers de limoen. Voor ons hoeft er geen limoen bij dus ik sla deze stap over.

Kook de (basmati)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de (olijf)olie in een grote pan en bak de kipfilet. 

Voeg de ui toe en bak nog 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.

Voeg de groenten en rode peper (naar smaak) toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de madras currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur.

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt 10 minuten gaar. 

Voeg naar smaak limoensap toe (voor ons hoeft dit niet) en serveer de curry met de rijst. Smakelijk!

Tip: bestrooi de curry voor het serveren met fijngehakte koriander of vervang de kip door kikkererwten om het gerecht vegetarisch te maken.

lidl verspakket curry madras

Mijn ervaring

De curry madras is superlekker, zoet en een tikkeltje pikant. Voor Glenn en mij mocht het gerust nog een beetje pikanter zijn, maar wij houden dan ook van pikant eten. Het verspakket bevat veel groenten en dat is mooi meegenomen. Volgens Lidl is dit verspakket geschikt voor 3 à 4 personen. Wij zijn flinke eters en halen er zo’n 3 maaltijden uit. De bereidingstijd van 30 minuten klopt niet want ik ben er 45 minuten mee bezig geweest. Niet erg, maar wel iets om mee rekening te houden als je beperkt bent qua tijd.

Ik ben heel tevreden over het curry madras verspakket en ik ga het zeker opnieuw kopen. Ik vind het erg handig dat alle benodigdheden in het pakket zitten, op de rijst en kip na. Zelf had ik geen idee welke ingrediënten ik allemaal nodig had om dit gerecht te maken en daar helpt dit pakket heel goed bij. Misschien is het goedkoper om alle ingrediënten los te kopen, maar in ons Lidl filiaal verkopen ze sommige producten niet los. 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Recept: Lasagne Lidl Verspakket (met foto’s)