Waar gebruik je billendoekjes voor? 6 verrassende manieren!

Geplaatst door

Billendoekjes behoren tot de standaarduitrusting van iedere moeder. Ze zijn ideaal om de billetjes van je baby proper te maken. Maar wist je dat je billendoekjes ook voor andere dingen kunt gebruiken? En nee, dan bedoel ik niet het schoonmaken van vieze gezichtjes en handjes. Ik heb het over een aantal dingen die je niet meteen verwacht, maar die wel enorm handig zijn. Hieronder ontdek je zes verschillende manieren om billendoekjes te gebruiken!

waar gebruik je billendoekjes voor

1. Meubels schoonmaken met billendoekjes

Heb je geen tijd of zin om een emmer water en allesreiniger boven te halen? En heb je geen vochtige schoonmaakdoekjes in huis? Dan kan je ook perfect billendoekjes gebruiken om het aanrecht, de eettafel, het bijzettafeltje of de vensterbank schoon te maken. Je hoeft slechts een paar keer te vegen en alles is proper!

2. Witte sneakers schoonmaken met babydoekjes

Witte sneakers zijn ontzettend leuk, maar helaas worden ze ook snel vuil. In plaats van met water en afwasmiddel aan de slag te gaan, kan je witte sneakers ook makkelijk schoonmaken met babydoekjes. Waarschijnlijk zullen je vuile schoenzolen niet helemaal proper zijn, maar de ergste vlekken zullen toch grotendeels verdwenen zijn. Dit trucje is overigens ook ideaal wanneer je sneakers niet in de wasmachine mogen en je ze een snelle schoonmaakbeurt wilt geven.

3. Beeldschermen schoonmaken

Je herkent het waarschijnlijk wel dat je gsm, tablet en laptop vol staan met vettige vingerafdrukken. Je kunt hiervoor speciale reinigingsdoekjes kopen, maar billendoekjes werken eigenlijk net zo goed. Door met een vochtig babydoekje over het beeldscherm te vegen, zijn de vingerafdrukken meteen verdwenen. Naast beeldschermen kan je er trouwens ook je toetsenbord en muis mee schoonmaken.

4. Billendoekjes in de auto

Ook in de auto komen babydoekjes goed van pas. Stel dat je iets te enthousiast een slokje frisdrank neemt, dan creëer je al snel vlekken in je auto. Wanneer je op dat moment niets bij je hebt om de boel schoon te maken, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Ligt er veel stof op je stuur of dashboard? Dan kan je dit stof ook makkelijk weghalen met vochtige babydoekjes. Deze doekjes vervangen uiteraard geen uitgebreide schoonmaakbeurt, maar ze zijn wel ontzettend handig als het snel moet gaan (of als je gewoon te lui bent).

5. Haarverf verwijderen van huid

Verf je zelf je haar? Dan komt er per ongeluk wel eens haarverf op je hoofd of oren terecht. Als je snel reageert, kan je deze verkleuring verwijderen met een billendoekje. Hetzelfde geldt overigens voor zelfbruiner vlekken die lastig te verwijderen zijn. Ook met deze tips kan je zelfbruiner vlekken verwijderen

6. Enveloppen sluiten zonder likken

Vind je het stiekem vies om enveloppen dicht te likken? Door de pandemie is dit natuurlijk ook niet zo veilig. Een handige tip is om enveloppen dicht te plakken met een billendoekje. Doe een doekje rond je vinger, ga ermee over de plakrand en voilà, de envelop kan dicht! Je kunt dit trucje ook toepassen met zegeltjes van de supermarkt. Het is alvast een stuk hygiënischer dan te likken. 

Zo, dit zijn zes verrassende dingen waarvoor je billendoekjes kunt gebruiken. Naast dat deze babydoekjes multifunctioneel zijn, zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Bij de Action heb je al een pak babydoekjes voor nog geen euro. Probeer het eens!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

3 reacties

  1. Hier hebben wij ook altijd babydoekjes bij de hand. Voor de 4 eerste tips gebruikte ik ze al maar aan die 2 laatste zou ik nooit gedacht hebben. Bedankt voor de tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *