Met deze tips kan je zelfbruiner vlekken verwijderen

Geplaatst door

Zelfbruiner vlekken verwijderen – Geniet jij ook zo van dit prachtige weer? Het is echt heerlijk om weer volop jurkjes te kunnen dragen en een bruin kleurtje op te kunnen doen. Alleen is dat bruine kleurtje niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen bruinen gewoon heel moeilijk. In dat geval kan een zelfbruiner de oplossing bieden! Bruin zonder zon is superhandig, maar ook een beetje gevaarlijk. Als je het verkeerd aanbrengt, kunnen er zelfbruiner vlekken ontstaan. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je huid ook helemaal oranje uitslaan. Maar geen paniek, met deze tips kan je makkelijk zelfbruiner vlekken verwijderen!

zelfbruiner vlekken verwijderen

Zelfbruiner vlekken verwijderen: 6 tips op een rijtje

1. Een warm bad

Hoe krijg je bruin zonder zon eraf? Je eerste reactie bij een oranje uitgeslagen resultaat of lelijke vlekken, is misschien om als een gek te gaan scrubben. Klinkt logisch, maar eigenlijk irriteer je de huid en dat is voor je kleurtje ook niet positief. Als je toch wilt scrubben, gebruik dan een milde scrub op olie- of crèmebasis en breng dit voorzichtig aan.

Echter kan je in plaats van te scrubben beter een lang, warm bad nemen. Op die manier kan de zelfbruiner eraf weken. Je kunt het proces eventueel versnellen door met een scrubhandschoen voorzichtig in cirkelvormige bewegingen over je huid te wrijven. Doe dit niet te hard want anders kan je huid irriteren. Neem daarna een koude douche en droog je af met een wat ruwere handdoek. Ook hier is het belangrijk om niet te hard te schrobben.

Voor het beste resultaat kan je nog een beetje badolie of babyolie aan het badwater toevoegen. De combinatie van het warme water en de olie helpt om de zelfbruiner af te breken, waardoor het sneller vervaagt. 

2. Zelfbruiner verwijderen met citroensap

Ben je eigenlijk wel tevreden met het resultaat, maar heb je hier en daar een paar vlekken? Dan kan je citroensap gebruiken. Dit middel heeft van nature een blekende werking en is dus ideaal om zelfbruiner vlekken te verwijderen. Breng een paar druppels citroensap op de vlekken aan, laat het even intrekken en spoel het daarna af.

Let wel op: citroen bijt en kan de huid irriteren. Smeer dus zeker niet je hele lichaam ermee in, maar gebruik dit alleen voor de kleinere vlekken. Met citroensap krijg je bijvoorbeeld zelfbruiner van je handen af, maar ook van je voeten, ellebogen en enkels. Je gezicht en wondjes kan je het beste vermijden.

3. Baking soda

Hoe verwijder je selftan? Met baking soda bijvoorbeeld! Dat doe je door een papje van het zuiveringszout en water te maken. Smeer dit op de vlekken en laat het 20 tot 30 minuten intrekken. Wrijf het dan voorzichtig los. Ook hierbij geldt: schrob niet te hard. Je zal zien dat de vlekken daarna minder zichtbaar zijn.

zelfbruiner verwijderen

4. Babydoekjes of billendoekjes

Ja, je leest het goed: je kunt ook zelfbruiner vlekken verwijderen met billendoekjes. Deze doekjes zijn vooral handig voor de wat moeilijkere plekjes waar je liever niet met een scrub of bijtend citroensap aan de slag wilt. If you know what I mean.

5. Zelfbruiner verwijderen scheerschuim

Als de kleur heftiger is geworden dan verwacht, kan je dit vervagen door middel van scheerschuim. Breng het schuim onder de douche aan, laat het even intrekken en spoel het vervolgens af. Hierdoor neemt de kleur van de intensiteit af.

6. Zelfbruiner gezicht verwijderen

Heb je zelfbruiner op je gezicht gesmeerd en ziet het resultaat er niet uit? In dat geval gebruik je het beste een exfoliant voor je gezicht. Breng een paar druppels op een watje aan en veeg hiermee over je gezicht. Dit verwijdert tevens meteen de dode huidcellen waardoor je minder last hebt van onzuiverheden. Smeer je huid daarna in met een verzorgende crème of olie.

zelfbruiner verwijderen scheerschuim

Zelfbruiner vlekken voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om zelfbruiner vlekken op je handen te voorkomen, gebruik je het beste altijd een scrubhandschoen of washandje. Daarnaast pakt zelfbruiner vooral goed op drogere lichaamsdelen waardoor deze donkerder kunnen worden. Smeer deze droge plekken eerst in met een bodylotion zodat ze minder droog zijn. En als laatste geldt: wees niet te enthousiast met smeren. Misschien zie je niet direct het effect van de zelfbruiner en ben je geneigd om nog een laagje te smeren. Maar wanneer de selftan intrekt, kan het ineens een stuk donkerder zijn. Geduld is een schone zaak en dat geldt ook voor zelfbruiner aanbrengen!

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. ik heb altijd schrik om een zelfbruiner te gebruiken omdat het vaak in plekken is en dat lijkt helemaal nergens op. dan maar witte benen 🙂

Reacties zijn gesloten.