Zorgeloos inpakken samen met je kind

Geplaatst door

De paasvakantie is een typische periode voor jeugdkampen. Jouw kind kijkt er misschien al weken naar uit om op kamp te gaan en nieuwe vrienden te maken. Zijn of haar hoofd staat enkel nog naar plezier maken, en alles inpakken is dan het laatste waar ze aan denken. De kans dat je kind iets vergeet is dan ook redelijk groot. Van de spullen die wel mee op kamp zijn, vergeet je speelvogel een deel terug mee naar huis te nemen. Gedaan met spullen vergeten. Bevestig een naamlabel op hun spullen, en je zal zien dat er niets meer achterblijft.

inpaklijst vakantie kind

Je kind heeft zijn favoriete kamp gekozen en staat al weken te springen om te vertrekken. Probeer je kind toch even te laten nadenken over wat hij of zij allemaal mee moet nemen. Als je weet wat er allemaal mee moet, hoe kan je er dan voor zorgen dat alle spullen ook netjes mee terugkomen? Naamlabels kunnen je daarbij helpen. Kleef of strijk deze op hun kleding en andere spullen en voorkom zo verloren voorwerpen op kamp.

Wikken en wegen

Een ponykamp, sportkamp of theaterkamp; de inhoud van de reistas van je kind zal er overal anders uitzien. Maak een lijst met alles wat je nodig hebt en wees streng. Gaan je beide kinderen naar hetzelfde kamp? Dan kan je één tube tandpasta meegeven die ze samen kunnen gebruiken. Pak enkel het broodnodige in zodat je kind geen extra spullen hoeft mee te sleuren. Hoe minder spullen mee op kamp gaan, hoe minder kans om iets te vergeten. Begin op tijd aan je lijst zodat je nog materiaal kan aankopen of lenen als je het niet in huis hebt.

Bekijk vooraf het weerbericht en de activiteiten die voor je kind op de planning staan. Staan er buitenactiviteiten gepland en gaat de zon schijnen, dan kan je zonnebescherming op je lijst zetten. Voor regenweer pak je een regenjas of regenponcho in. Wat de weersvoorspellingen ook zeggen, je zorgt best dat er in de koffer van je kind zowel frisse als warme kleding zit. Werk met laagjes kleding zoals een onderhemd, een T-shirt, een trui en een vest. Zo is je kind op elk weertype voorzien. Voor specifieke spullen zoals beddengoed, kan je vaak op de website van het kamp terugvinden of die voorzien zijn. Dat kan je heel wat tijd en spullen schelen om in te pakken.

naamlabels

Labels om niets te vergeten

Laat je kind helpen bij het inpakken en leer hen zo de verantwoordelijkheid aan om zorg te dragen voor zijn of haar spullen. Geef het lijstje mee dat je hebt opgesteld, zodat op kamp niet alles halsoverkop in de rugzak wordt gegooid.

Er kan altijd een trui achterblijven of in de koffer belanden van een kampvriendje. Door duurzame naamlabels te bevestigen help je je kind om zijn of haar sjaal, trui en handdoek makkelijker terug te krijgen na verlies. Druk er naast de naam van je kind ook jouw naam en telefoonnummer op, zodat kampverantwoordelijken jou een seintje kunnen geven als ze iets van je kind vinden. Ook andere ouders die in de koffer van hun zoon of dochter de trui van jouw kind terugvinden, kunnen je meteen contacteren.

naam labels

Op websites zoals www.mynametags.be kan je snel en eenvoudig labels personaliseren. Bovendien kan je er ook kiezen uit leuke kleuren en figuren. Zo zijn de naamlabels niet alleen functioneel, maar zal je kind er ook trots op zijn. Gedaan met de stress voor de vakantie of een kamp. Met bovenstaande tips pakken jullie samen zorgeloos in!

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx