Zorg voor een goede work-life balans nu je terugkeert naar kantoor

Geplaatst door

Vanaf vandaag geeft de coronabarometer code oranje. Daardoor is thuiswerk niet langer de norm en kunnen we terug vaker naar kantoor. Bijpraten aan de koffiemachine, of misschien zelfs eindelijk die nieuwe collega ontmoeten in het echt. Op kantoor werken is een welgekomen afwisseling van ons saaie thuisbureau, maar het kan je dagelijkse planning grondig verstoren. Labelproducent My Nametags geeft je hieronder tips om je werkdag te organiseren en de balans te vinden tussen je werk- en privéleven. 

work-life balance tips

Op kantoor ruil je je rustige thuisbureau in voor een rumoerige ruimte. Je hoort plots je collega’s luid bellen op de achtergrond, of ze komen je net allerlei vragen stellen terwijl je geconcentreerd een taak afwerkt. Je perforator en oplader speel je om de haverklap kwijt, en het drukke verkeer gooit je sportschema overhoop. Ook het pakketje waar je op zat te wachten heb je gemist. Je zal dus een nieuwe structuur voor je dag moeten vinden.

Nieuwe work-life balans

Hoe vaak ga jij weer naar kantoor? Vaak verwacht je leidinggevende je minstens enkele dagen op post. Je doet er goed aan om dit vooraf te bespreken. Spreek met je collega’s af wie wanneer naar kantoor gaat, zodat je iedereen kan terugzien. Op die manier zorg je er ook voor dat er elke dag iemand op het bureau is om telefoontjes op te nemen of de post te ontvangen. De dagen dat jij thuis werkt, kan je vooraf inplannen zodat je thuis bent als jij een pakje verwacht.

Neem je het openbaar vervoer naar je werk, bekijk dan of de uurregeling nog hetzelfde is als voordien en of je vervoersabonnement nog geldig is. Zo kom je ‘s morgens niet voor verrassingen te staan. Besteed je tijd onderweg nuttig door een boodschappenlijstje of een to-do lijstje van je huishoudelijke taken te maken. Kom je met de auto, zet dan steeds een online navigatie op zodat je de files omzeilt. Met de fiets heb je minder kans op vertragingen en werk je meteen aan je conditie. Check vooraf even of je zeker geen lekke band hebt, en of je batterij van je elektrische fiets is opgeladen.

Hoe je ook naar je werk gaat, de reistijd geeft extra druk op je schouders. Je kinderen van school ophalen komt in het gedrang als je lang onderweg bent. Flexibele uren kunnen een oplossing bieden, net zoals goede afspraken met je partner of familie. Let er wel op dat je op tijd je werk loslaat zodat je je vrije tijd volledig aan je huishouden kan wijden.

Middagpauzes zijn er niet alleen om je boterhammen op te eten. Ga eens samen sporten of lunchen met collega’s. Zo leer je alle nieuwtjes en verbeter je meteen je work-life balans. Door een wat langere middagpauze, begin je ontspannen aan je namiddag. En wie ’s avonds wat langer doorwerkt daardoor, kan meteen ook de files vermijden.

naamlabels

Gebruik naamlabels

Doordat je weer samen op kantoor zit, kan je al sneller je collega een vraag stellen. In plaats van te mailen, kan je even tot bij hem of haar wandelen en tussendoor je benen strekken. Houd er wel rekening mee dat je collega misschien niet altijd beschikbaar is voor vragen. Spreek daarom af dat jullie in je agenda aangeven wanneer jullie niet gestoord willen worden. Heb je veel vragen voor elkaar? Boek dan een meeting in. Zo kunnen jullie ongestoord en gericht jullie vragen overlopen, zonder tussenkomst van andere collega’s.

Naast een hele hoop collega’s in de buurt, verschilt ook de inrichting van je bureau op kantoor. En als je er een paar dagen niet bent, is er de kans dat er iets ontbreekt tegen dat je terug op kantoor bent. Wil je vermijden dat je elke week opnieuw op zoek moet naar je nietjesmachine of schaar, kan je gebruik maken van naamlabels zoals die van My Nametags. Deze labels zijn antibacterieel, waardoor je ze ongestoord kan uitlenen aan een vergeetachtige collega.

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Hoe kantoor duurzamer maken? 5 praktische tips

Eén reactie

  1. Ik moet 2 halve dagen en 1 volledige dag op kantoor zijn. Gelukkig hebben we elke onze eigen bureau zodat er niets verdwijnt 🙂

Reacties zijn gesloten.