Motorrijden voor beginners: deze dingen heb je écht nodig

Geplaatst door

Motorrijden is een leuke en stoere hobby. Echter hangt er ook een flink prijskaartje aan vast om het ultieme gevoel van vrijheid te beleven op de motor. Allereerst heb je natuurlijk een motorrijbewijs nodig, maar je moet nog meer dingen hebben alvorens je de baan op kan. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen die je écht nodig hebt als beginnende motorrijder. Zo kan je straks motorrijden met een goed en veilig gevoel!

motorrijden voor beginners

1. Motorrijden voor beginners: motor kopen

Heb je jouw motorrijbewijs op zak? Dan heb je uiteraard ook een motor nodig. De meeste mensen kunnen niet meteen een gloednieuwe motor betalen. Of ze willen er niet direct duizenden euro’s tegenaan gooien omdat ze nog niet zeker weten of motorrijden iets voor hen is. Gelukkig zijn er tal van tweedehandssites waarop je een goede beginnersmotor kan vinden. Het aanbod is enorm waardoor je sowieso een motor zal vinden die je mooi vindt én die binnen je budget past.

2. Motorhelm

Naast een rijbewijs en motor heb je ook een motorhelm nodig ter bescherming. Een motorhelm is het belangrijkste onderdeel van je motorkleding. Het is een must om een helm te dragen die je hoofd optimaal beschermt. Daarnaast moet deze helm ook comfortabel zitten. Wanneer je gaat motorrijden met een knellende helm op je hoofd, zal je weinig plezier beleven aan je nieuwe hobby. Als je op zoek bent naar een mooie, kwalitatieve motorhelm, dan is de schuberth helm absoluut een aanrader!

motorhelm kopen

3. Motorlaarzen

Om je voeten, enkels en scheenbenen te beschermen, is het van groot belang om kwalitatieve motorlaarzen te dragen. Je kunt natuurlijk ook rijden met sneakers aan, maar deze schoenen bieden niet de nodige bescherming. Motorlaarzen zijn, net als een motorhelm, essentieel om veilig de baan op te kunnen. Bovendien beschermen deze laarzen je ook tegen warmte, kou en regen. De meeste motorlaarzen worden dan ook gemaakt van leer vanwege de stevigheid en duurzaamheid.

4. Motorhandschoenen

Rijden zonder motorhandschoenen is geen goed idee. Deze handschoenen zijn gemaakt van een extra dikke, stevige stof om je handen optimaal te beschermen. Daarnaast maken ze je motoroutfit helemaal af en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

5. Motorpak

Last but not least: het motorpak! Je kunt natuurlijk een lange broek, een trui en een jas met lange mouwen dragen, maar veilig is dit niet. Een motorpak functioneert als een soort van tweede huid en is ontzettend belangrijk om je lichaam te beschermen. Ik raad aan om voldoende tijd vrij te maken om een goed motorpak te kopen. Het is van groot belang dat het pak goed aansluit rond je lichaam zodat je comfortabel kan motorrijden.

motorrijden

Zo, deze dingen heb je écht nodig als beginnende motorrijder. Vergeet ook zeker niet om een motorverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de aankoopprijs van de motor, kan je kiezen tussen verschillende verzekeringen. In eerste instantie lijkt het misschien overbodig, maar een ongeluk is helaas snel gebeurd en dan zal je het fijn vinden als je een goede motorverzekering hebt!

Veel liefs,
Vanessa xxx