Papieren zakdoek meegewassen? Dit is de oplossing!

Geplaatst door

Nu de temperaturen laag blijven en we met z’n allen snotterend rondlopen, is het geen overbodige luxe om een papieren zakdoek bij je te hebben. Helaas gebeurt het weleens dat we vergeten om dat papieren zakdoekje uit onze broekzak te halen wanneer we onze broek in de was doen. Gevolg: één en al pluisjes op je wasgoed. Maar geen paniek, met deze tips kan je pluisjes op wasgoed verwijderen!

pluisjes op wasgoed verwijderen

Papieren zakdoek in de was

Papier meegewassen in wasmachine? Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Maak er daarom een gewoonte van om je zakken goed te controleren voordat je je was in de wasmachine gooit. Het zou zonde zijn om je gsm, sleutels of lippenbalsem in de wasmachine te stoppen. Maar goed, soms gebeurt dat gewoon. Als je dan een papieren zakdoekje in je broekzak hebt zitten, dan valt dat dik tegen want je kleding zit helemaal onder de witte pluisjes.

Pluisjes verwijderen in de wasmachine

Voordat je uitgebreid met een kledingroller aan de slag gaat: er bestaan makkelijkere trucjes om pluisjes op wasgoed te verwijderen. En nee, je hoeft echt niet alle pluisjes één voor één van je kleding te plukken. Wat dan wél de oplossing is? Paracetamol! Vul een emmer met warm water voor een handwas, doe hier je getroffen kledingstuk en een paracetamol bij, en laat dit een tijdje weken. Een andere mogelijkheid is om je wasmachine een kort programma te laten draaien met ongeveer vier aspirines bij. Paracetamol in wasmachine klinkt misschien vreemd maar het werkt écht!

Lees ook: Deze fouten maak jij stiekem ook bij het wassen

papieren zakdoek meegewassen

Pluisjes op wasgoed verwijderen in de droogkast

Lijkt het je toch een tikkeltje gedurfd: paracetamol in wasmachine? Dan kan je ook pluisjes op wasgoed verwijderen in de droogkast. Het is dan wel belangrijk dat je eerst de restjes van het zakdoekje uit je zakken hebt gehaald. Klop je broek goed af en stop ze daarna in de droogkast. Hierin zit een filter die alle pluisjes verzamelt. Als de droogbeurt erop zit, kan je makkelijk de kleine stukjes zakdoek uit de filter halen. 

Houd er wel rekening mee dat een droogbeurt niet voor al je kledingstukken geschikt is. Controleer altijd eerst het wasvoorschrift voordat je jouw kledingstuk in de droogkast stopt. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

HuishoudenHuishouden

20 reacties

  1. Wat een geweldige tip. Die ga ik zeker uittesten want ook ik heb het geregeld voor. En meestal met een zwarte of donkere was 😉 En vermits ik geen droogtrommel meer heb omwille van energiebezuiniging is de paracetamol zeker een goede tip.

  2. Als je wel een droogtrommel hebt is dit ook een tip
    Een microvezeldoek bij het wasgoed in de droger doen.
    Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *