Handig: Zo kan je afdrukken in tapijt verwijderen

Geplaatst door

Een tapijt onder je zetel of eettafel is dikwijls de finishing touch in je interieur. Een extra detail dat je woonkamer nog sfeervoller maakt. Jammer genoeg gaat dit dikwijls gepaard met lelijke afdrukken in je tapijt. Vaak zie je deze afdrukken pas wanneer je het meubelstuk eraf haalt. Maar geen zorgen, er bestaat een handig trucje waarmee je de afdrukken gemakkelijk wegkrijgt!

afdrukken in tapijt

Afdrukken in tapijt verwijderen met ijsblokjes

Na het lezen van dit artikel mag je naar de diepvriezer lopen. Met ijsblokjes kan je namelijk makkelijk lelijke stoelpoot afdrukken in tapijt verwijderen, of afdrukken van je zetel of salontafel. En het leuke is dat je hier vrij weinig voor hoeft te doen. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar ijsblokjes, een handdoek en een beetje geduld. Heb je alles bij de hand? Let’s go!

Leg een paar ijsblokjes op de afdruk en laat ze rustig smelten. De samengedrukte vezels gaan het water langzaam opnemen, waardoor het weer gaat uitzetten. Droog het kort en dep het daarna droog met een handdoek. Vervolgens breng je het vloerkleed weer in vorm met een lepel, je vingers of een speciale tapijtborstel. 

Let op

Het is natuurlijk mogelijk dat je vloerkleed niet tegen water kan. Check daarom eerst het etiket alvorens je aan de slag gaat. Daarnaast is het mogelijk dat je vloer niet tegen water kan. In dat geval kan je een handdoek of een stuk zeil onder het vloerkleed leggen. Op die manier weet je zeker dat je vloer geen beschadiging oploopt.

Hoogpolig of laagpolig tapijt

Tenslotte is het handig om te weten dat de soort afdruk afhangt van het soort vloerkleed dat je hebt. Een hoogpolig vloerkleed zal veel sneller afdrukken hebben dan een laagpolig vloerkleed. Als je zware meubels hebt, is dit dus zeker een puntje om rekening mee te houden. In dat geval kan je beter een laagpolig tapijt kopen.

Eén reactie

  1. Wat een grappige tip, ik kende hem niet. Ga ik onthouden.
    Nu proberen we eigenlijk gewoon de stoelen altijd op dezelfde plaats terug te zetten, in de bestaande afdrukken.

Reacties zijn gesloten.